Een schip van COSCO Shipping in de haven van Zeebrugge.
Volledig scherm
PREMIUM
Een schip van COSCO Shipping in de haven van Zeebrugge. © Port of Antwerp-Bruges

Nieuw onderzoek wijst op gevaar in onze havens: “Elk Chinees schip is een oorlogsschip”

Het onderzoeksteam van VUB-professor Jonathan Holslag heeft een rapport voorbereid voor de Europese Unie, waarin ze een blik werpen op onze havens en de rol van de Chinezen daarin. Hun conclusies zijn schokkend: “De Chinese bedrijven in de haven bereiden zich voor op oorlog”. Het verhaal van hoe elk Chinees schip een “ideologisch fort” moet zijn en naast containers ook tanks moet kunnen vervoeren.

82 reacties

 • Charlie Vanderperre

  1 maand geleden
  Moet je allemaal geen chineze brol en koop je bewust niets uit China ! Begin dan Maar je auto te verkopen ! A wacht ! Neen aan de auto mag niet geraakt worden !
 • Bruno Verhofstede

  2 maanden geleden
  One world one dream” was de slogan van Chinese overheid reeds op de Olympische Spelen in Beijing in 2008. China streeft op lange termijn (2049, 100 jaar na oprichting van haar Communistische partij) naar absolute wereldhegemonie. Zij zullen een alliantie vormen met Rusland en deze “horden uit het Oosten” zullen het Westen in een 3de wereldoorlog veroveren. Zodoende zal uitkomen wat in Fatima (1917) en Heroldsbach (1950) reeds voorspeld is. Men zal niet kunnen zeggen “wir haben es nicht gewusst”.
 • Christine Laevers

  2 maanden geleden
  Een oud Chinees spel dat wij kennen onder de naam 'Go' gaat er om om de tegenstander niet te verslaan maar te omsingelen. In de realiteit is het dus opkopen en investeringen doen. Het zijn commerçanten. In feite kunnen ze zo economisch op termijn een land innemen zonder een druppel bloed te vergieten.
 • luc De Vriese

  2 maanden geleden
  De Chinese taktiek nu in omgekeerde richting gebruiken : hun delen in onze strategische infrastructuur NATIONALISEREN is de boodschap. Met een speciale wet moet dat lukken.
 • marc mortier

  2 maanden geleden
  Eigenaardig , zo ineens is dit opgemerkt . De westen is en was sinds jaren ingedompeld , en is blijkbaar wereldvreemd .