Een coronatest in het testdorp van Antwerpen.
Volledig scherm
Een coronatest in het testdorp van Antwerpen. © Photo News

Nieuw medicijn moet voorkomen dat we ziek worden van corona: “Hier kunnen heel wat levens mee gered worden”

Britse wetenschappers doen onderzoek naar een nieuw medicijn dat zou kunnen vermijden dat iemand effectief ziek wordt van het coronavirus. Volgens experts zouden op die manier heel wat levens gered kunnen worden.

29 reacties

 • Agnes De Schutter

  1 maand geleden
  @ Danny Buyse : Er bestaan wel degelijk medicijnen (en niet alleen vaccins) tegen virussen die wel degelijk werken, ook voor de griep : als U me niet geloofd zoek het dan zelf even op. Hetgeen uiteraard niet werkt tegen een virus is antibiotica, maar de term "medicijnen" is geen synoniem van antibiotica, he man.
 • Linda Heintjens

  1 maand geleden
  medicijn blijft medicijn! Toch nog een manier proberen te vinden, om klanten te maken van de mensen die het vaccin niet willen! Spuitje of pilletje?
 • Fredien Vandervekens

  1 maand geleden
  Het virus wordt een " goudmijn ". Elk nadeel heeft zijn voordeel. Spannende tijden.
 • Leo Duym

  1 maand geleden
  Het virus heeft vier tot vijf dagen nodig om zich te vermenigvuldigen in de bovenste en vooral de onderste luchtwegen; mijn zelf bedachte en onschadelijk anti-covid-19 therapie: NIEZEN. In de buitenlucht ver van iedereen (op mijn balkon) doe ik mezelf niezen, zoek op: jezelf laten niezen. Baat het niet, schaadt het niet (dat gaat niet altijd op, maar hier wel). Zorg ervoor dat je niest met de wind in de rug, en nee, dit is geen pleidooi om je niet te laten inenten.
 • Zara Vanderborg

  1 maand geleden
  @ Danny Buysse, je hebt nog nooit van geneesmiddelen tegen een virus gehoord ,zeg je ??? Wat dacht je van de virusremmers die HIV patiënten al 25- 30 jaar krijgen ? Het lijkt me dat dit wél medicijnen genoemd kunnen worden en dat je HIV dat duidelijk een virus is , niet moet "uitzieken' .
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"