De 45-jarige Christian Brückner wordt verdacht van vijf zedenmisdrijven.
Volledig scherm
De 45-jarige Christian Brückner wordt verdacht van vijf zedenmisdrijven. © BILD

Nieuw arrestatiebevel tegen hoofdverdachte in verdwijningszaak Maddie McCann

De regionale rechtbank van het Duitse Braunschweig heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de Duitse hoofdverdachte voor de mysterieuze verdwijning van en moord op de Britse peuter Madeleine McCann in Portugal. De 45-jarige Christian Brückner wordt verdacht van vijf zedenmisdrijven.

  1. Vijf nieuwe aanklachten tegen Duitse hoofdverdachte Maddie McCann: “Hij molesteerde in die buurt ook tienjarig meisje”

    Vijf nieuwe aanklach­ten tegen Duitse hoofdver­dach­te Maddie McCann: “Hij molesteer­de in die buurt ook tienjarig meisje”

    Christan Brückner wordt officieel aangeklaagd voor vijf nieuwe zedenfeiten. De Duitser, hoofdverdachte in de zaak Maddie McCann, zou een kleine maand vóór de verdwijning van Maddie ook een tienjarig meisje gemolesteerd hebben, aldus het Duitse parket. Die feiten vonden plaats op amper elf kilometer van de plek waar het Britse meisje voor het laatst gezien werd. Het gaat bij de vijf nieuwe aanklachten concreet om drie aanklachten over verkrachtingen en twee gevallen van seksueel misbruik van kinderen, telkens in Portugal tussen december 2000 en juni 2017.