De deelsteps zijn in veel Europese steden al aan hun tweede zomer toe.
Volledig scherm
De deelsteps zijn in veel Europese steden al aan hun tweede zomer toe. © EPA

Niet overal ontvangen ze deelsteps met open armen: deze steden nemen maatregelen

Elektrische deelsteps zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Maar niet iedereen onthaalt de tweewielers met open armen. In veel Europese steden hebben ze al voor ernstige problemen gezorgd, soms zelfs met de dood als gevolg.

11 reacties

 • Ferdinand Nuyts

  7 maanden geleden
  Freddy De Vos, zeer juist.
 • Freddy De Vos

  2 jaar geleden
  Men zou het dragen van een helm moeten verplichten + een rijbewijs en verzekering! Die dingen zijn levensgevaarlijk!
 • Willy Masson

  2 jaar geleden
  Niet allen deelsteps ,ben in Antwerpen verbijgesoefd geworden door een mafketel op een elektrisch longboard aan zeker 50 in een zone 30’ Schandalig als8) 3 km te snel rij krijg ik een boete met de auto en dit kan allemaal? Zonder helm op de kop toe.
 • Odilon Saverien

  2 jaar geleden
  1000 euro per deelstep,zou graag de aankoopfaktuur willen bekijken,er zal zeker veel smeergeld uitgedeeld worden aan ???????
 • RONNY DE PETTER

  2 jaar geleden
  Is een pest aan het worden, die gebruikers rijden u zo van het voetpad.
 1. Deelsteps in Kortrijk duurzaam? Om op te laden elke nacht 200 kilometer naar Vilvoorde en terug

  Deelsteps in Kortrijk duurzaam? Om op te laden elke nacht 200 kilometer naar Vilvoorde en terug

  Er is op sociale media commotie over een proefproject met 50 elektrische deelsteps van het bedrijf Circ in Kortrijk. Omdat het om een proefproject gaat, is er nog geen sprake van een lokaal oplaadstation. Daardoor moeten de steps ’s avonds laat telkens opgehaald worden door een bestelwagen en naar de vestiging van Circ in Vilvoorde gereden worden. Daar worden ze opgeladen en ’s morgens vroeg weer naar Kortrijk gebracht. Dat is heen en terug bijna 200 kilometer per dag. Om het zacht uit te drukken niet echt duurzaam.
 2. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 3. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.