De schappen met toiletpapier zijn leeg in deze supermarkt in Sydney.
Volledig scherm
De schappen met toiletpapier zijn leeg in deze supermarkt in Sydney. © AFP

“Niet meer dan vier pakken toiletpapier per persoon”: Australische supermarktketen grijpt in na hamsteren door coronavirus

Een Australische supermarktketen neemt maatregelen om te voorkomen dat klanten vanwege het nieuwe coronavirus aan het hamsteren slaan, met lege winkelrekken als gevolg. Woolworths beperkt de hoeveelheid toiletpapier en desinfecterende handgel die mensen mogen kopen.

8 reacties

 • Stefanie van Dijk

  2 jaar geleden
  Ik had de berichten al doorgekregen van mijn Aussie vrienden via FB. Er zijn er daar echt in paniek om zo te reageren, en dan de andere aussies die er uitgebreid om kunnen lachen. Maar hier gaat de handgel ook als een dolle terwijl een gewoon stukje zeep net zo effectief is tegen het virus. Ik heb trouwens nog stukjes hotelzeep te koop aan €5,- per stuk iemand gedesinteresseerd?
 • Anoniem

  2 jaar geleden
  De hamsterwoede is goed voor de economie, laat ze maar kopen, komaan zeg, zíjn jullie gek geworden?
 • Andre Haentjens

  2 jaar geleden
  En dan nadien afkomen dat de prijzen stijgen ,een klein beetje het gezond verstand gebruiken (paniek is de slechtste raadgever)
 • Dirk Billiet

  2 jaar geleden
  Had ik nu maar met de vernieuwing van onze badkamer tijdje geleden, een japanse WC gezet... geen papier meer nodig en mijn gat lekker warm. toeme toch
 • Erik Vervenne

  2 jaar geleden
  100 jaar geleden gebruikten we bietebladeren.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?