De schappen met toiletpapier zijn leeg in deze supermarkt in Sydney.
Volledig scherm
De schappen met toiletpapier zijn leeg in deze supermarkt in Sydney. © AFP

“Niet meer dan vier pakken toiletpapier per persoon”: Australische supermarktketen grijpt in na hamsteren door coronavirus

Een Australische supermarktketen neemt maatregelen om te voorkomen dat klanten vanwege het nieuwe coronavirus aan het hamsteren slaan, met lege winkelrekken als gevolg. Woolworths beperkt de hoeveelheid toiletpapier en desinfecterende handgel die mensen mogen kopen.

8 reacties

 • Stefanie van Dijk

  2 jaar geleden
  Ik had de berichten al doorgekregen van mijn Aussie vrienden via FB. Er zijn er daar echt in paniek om zo te reageren, en dan de andere aussies die er uitgebreid om kunnen lachen. Maar hier gaat de handgel ook als een dolle terwijl een gewoon stukje zeep net zo effectief is tegen het virus. Ik heb trouwens nog stukjes hotelzeep te koop aan €5,- per stuk iemand gedesinteresseerd?
 • Anoniem

  2 jaar geleden
  De hamsterwoede is goed voor de economie, laat ze maar kopen, komaan zeg, zíjn jullie gek geworden?
 • Andre Haentjens

  2 jaar geleden
  En dan nadien afkomen dat de prijzen stijgen ,een klein beetje het gezond verstand gebruiken (paniek is de slechtste raadgever)
 • Dirk Billiet

  2 jaar geleden
  Had ik nu maar met de vernieuwing van onze badkamer tijdje geleden, een japanse WC gezet... geen papier meer nodig en mijn gat lekker warm. toeme toch
 • Erik Vervenne

  2 jaar geleden
  100 jaar geleden gebruikten we bietebladeren.