Minister Jens Spahn (CDU).
Volledig scherm
Minister Jens Spahn (CDU). © REUTERS

Niet gevaccineerd? Dan ook geen uitkering bij quarantaine als het van Duits minister afhangt

De Duitse minister van Volksgezondheid Jens Spahn (CDU) wil niet dat mensen die zich niet laten vaccineren en in quarantaine moeten, nog een uitkering krijgen. Dat heeft hij gezegd op de openbare omroep ZDF. Spahn zit er vandaag over samen met zijn collega’s van de deelstaten.

40 reacties

 • Marleen Mortelmans

  1 jaar geleden
  Goed voorstel. Elke keuze die je maakt heeft consequenties. Wel graag een uitzondering voor mensen die om medische redenen geen vaccin kunnen krijgen. Plus vrijheid om zelf het merk van je vaccin te kiezen. Niet gevaccineerd: zelf opdraaien voor alle coronagebonden medische kosten. Coronapas uitbreiden naar alles: resto, winkels, evenementen, festivals, ... Ook hier uitzondering voor wie allergisch is aan het vaccin.
 • frans Vullings

  1 jaar geleden
  @Patrick Bockstael weet u dat de bescherming door vaccinatie elke maand met 5 tot 7 procent afneemt en dat u ook als gevaccineerde andere gevaccineerden kunt besmetten. @Stephaan Van den Broeck, ik ben het helemaal met u eens. nederlandse minister Hugo de Jonge kreeg zelfs 3 prikken kijk maar op google 1 licht blauw shirt 2 donker blauw en 3 een wit shirt.
 • Ludwig Van der Auwera

  1 jaar geleden
  Goed als men Astrazeneca mag weigeren en Sputnik V op de markt komt.
 • hans voet

  1 jaar geleden
  Wie kanker heeft van roken kan dan ook niet ziekenkas ?
 • Diane Van Stappen

  1 jaar geleden
  aan zo een bij de gronds niveau van poll doe ik niet mee, eerlijk daar sta ik ver boven...
 1. Vlaanderen rondt nieuwe vaccinatiekaap, maar we worden voorbijgestoken in Europa

  Vlaanderen rondt nieuwe vaccinatie­kaap, maar we worden voorbijge­sto­ken in Europa

  De vaccinatiecampagne in Vlaanderen heeft een nieuwe kaap gerond. Meer dan 80 procent van alle inwoners heeft nu al minstens één spuitje gekregen. En het ziet ernaar uit dat we deze week met de volledige vaccinatiegraad - het aantal volledig gevaccineerde personen ten opzichte van het aantal personen dat in aanmerking komt voor volledige vaccinatie - over de 90 procent zullen gaan. Mooie cijfers, maar in vergelijking met de rest van Europa zakken we wel een beetje weg.