Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

"Niet doorspoelen!": Kaapstad zal in april helemaal zonder water zitten

BuitenlandVorig jaar haalde Kaapstad een tweede plaats in de 'Best in Travel'-gids van Lonely Planet. In het overzicht voor 2018 is de stad echter nergens te bespeuren. Niet moeilijk, want het wordt voor toeristen een steeds minder aantrekkelijke bestemming: Kaapstad kampt met een zware droogteperiode, en daar hoort een kritisch watertekort bij.

4 reacties

 • maarten anthonis

  3 jaar geleden
  Zonnepanelen en windmolens plaatsen om ontziltings installaties aan te drijven is inderdaad een goed idee , maar dat geraakt nooit meer rond tegen het uur nul , en als het water op is , wat dan , misschien wat ijsbergen van de zuidpool naar daar sleuren of tankers vol water , wij hebben even genoeg.
 • Gerard Braeckmans

  3 jaar geleden
  Ik zal er aan denken en naar de mesthoop gaan.
 • Christina Van Dyck

  3 jaar geleden
  Misschien grote ontziltingstoestellen installeren om zeewater drinkbaar te maken? Zuid-Afrika is toch een rijk land? Opwarming van de aarde kan al die extreme toestanden veroorzaken.
 • Francinne Declerque

  3 jaar geleden
  Dat gaat daar stinken tegen dat het april is.
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Commissies EU-parlement stemmen in met handelsverdrag met VK
  3

  Commissies EU-parlement stemmen in met handelsver­drag met VK

  De commissies voor handel en buitenlandse zaken van het Europees Parlement stemmen met overgrote meerderheid in met het handelsverdrag tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk. Het in december tussen Brussel en Londen gesloten verdrag is sinds het definitieve vertrek van de Britten uit de EU op 1 januari al voorlopig in werking, maar moet nog door het voltallige parlement worden geratificeerd voor het formeel van kracht wordt. Met de goedkeuring van de twee belangrijke commissies kan de laatste stap nu worden gezet.
 3. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlichte dag
  Play

  Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlich­te dag

 2. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken