Volledig scherm
© Getty Images/Image Source

Niet ‘Chinees’ virus, wel ‘Britse’ en ‘Zuid-Afrikaanse’ variant: WHO komt met alternatieve namen om stigmatisering te vermijden

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wil de nieuwe coronavarianten hernoemen. Hiermee wil de WHO voorkomen dat landen door de mutatie van het coronavirus worden gestigmatiseerd.

4 reacties

 • Stefaan Vanwijnsberghe

  1 dag geleden
  Het doet er niet welke naam het heeft. Het is gevaarlijk en we moeten er leren mee leven. Alleen zouden de mensen eens moeten leren niet op vakantie te gaan in het buitenland. Als het gezond verstand het niet kan, dan maar de verplichting op leggen en hoge boetes stemmen in het parlement voor wie de wetten overtreedt.
 • Gerard Braeckmans

  2 dagen geleden
  @ Mario Roman, in Belgie is iemand overleden die (bleek achteraf) het zogenaamde zuid-afrikavirus had. Ze had het opgelopen voordat het in zuid-afrika bekend was. Gisteren op het nieuws.
 • Pascal Van de Berk

  2 dagen geleden
  Er wordt veel gesproken over het risico van reizigers die het virus binnen brengen in ons land en terecht . Ook al verbied de regering het niet . Maar als je vrachtwagenchauffeurs ziet , die mogen alle grenzen over , zonder 10 dagen in quarantaine te gaan . Zijn deze dan niet besmettelijk.? Al deze nationaliteiten kruipen ook allemaal in de zelfde douche in de tankstations terwijl je in belgie niet meer kan douche . Is het dan toch zo dat geld belangrijker is dan de volksgezondheid ?
 • Mario Roman

  2 dagen geleden
  Met wat de WHO zich ook bemoeit, nu weten we tenminste van waar ze komen en kan men eventueel maatregelen treffen tegen reizigers die van daar komen. De WHO mag voor mijn part ophoepelen
 1. Niet de Britse variant, maar lakse regels tijdens kerstperiode zijn verantwoordelijk voor spectaculaire toename in Ierland volgens WHO

  Niet de Britse variant, maar lakse regels tijdens kerstperio­de zijn verantwoor­de­lijk voor spectacu­lai­re toename in Ierland volgens WHO

  Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zijn de lakse regels tijdens de kerstperiode verantwoordelijk voor de spectaculaire toename van de coronacijfers in Ierland. “De nieuwe varianten van het virus waren niet de drijfveer voor de nieuwe transmissie, maar wel de versoepelingen”, klinkt het bij de WHO. Hoe zit het eigenlijk in ons land met de varianten van het virus? Moeten we ons aan een situatie zoals in Ierland verwachten?
 2. Nederlandse regering gevallen over ‘toeslagenaffaire’
  Play
  UPDATE

  Nederland­se regering gevallen over ‘toeslagen­af­fai­re’

  Na dagen van crisissfeer en spoedberaad heeft de Nederlandse regering besloten om de handdoek in de ring te werpen. Het kabinet Rutte III stapt op vanwege de zogenaamde toeslagenaffaire, waarvan “de aanpak op een verschrikkelijke manier is mis gegaan.” “Onschuldige mensen zijn gecriminaliseerd, hun levens zijn verwoest en de Kamer is daarover onjuist en onvolledig geïnformeerd”, verklaarde premier Mark Rutte tijdens een persconferentie.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"
  Play

  Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"