Birmingham zag een toename van het aantal stergevallen dat ver boven het gemiddelde van de afgelopen jaren lag.
Volledig scherm
Birmingham zag een toename van het aantal stergevallen dat ver boven het gemiddelde van de afgelopen jaren lag. © BSRagency BACKGRID

Niet België, maar Verenigd Koninkrijk is de slechtste leerling van de klas

Het Verenigd Koninkrijk is in absolute aantallen het Europese land dat het zwaarst getroffen werd door het coronavirus. Een rapport van The British Office of National Statistics schetst een grimmig beeld van hoe Groot-Brittannië de eerste golf van het coronavirus aanpakte, zo bericht The New York Times vandaag. Niet België, maar wel het Verenigd Koninkrijk blijkt de slechtste leerling van de klas.

5 reacties

 • kerim aksu

  1 jaar geleden
  Wat een opluchting
 • Leopold Vanhoof

  1 jaar geleden
  Dat is maar een heel magere troost.
 • Eddy Van der Vliet

  1 jaar geleden
  Allé, de 2e slechtste dan ge moet er fier op zijn. Dat komt door al de besparingen en de inefficiëntie van de regering.
 • marc van de poel

  1 jaar geleden
  Stilaan komen de echte overlijdenscijfers van de ons omringende landen boven water. En dan blijkt, dat wij net zoveel overlijdens hebben (gehad) dan landen die nu op het zicht betere cijfers zouden hebben. Een virus stopt niet aan de grens. Wat ze ook mogen beweren.
 • Mario Tersago

  1 jaar geleden
  Enerzijds heeft hij een punt inzake de criteria voor analyses.. Als er geen uniforme criteria of standaardcijfers zijn, dan kan je ook geen rechtlijnige conclusie treffen. Anderzijds moet je gewoon hand in eigen boezem steken en het doen met de cijfers die je wél hebt ipv vinger te wijzen naar andere leerlingen in de klas.
 1. Corona houdt niet alleen België in zijn greep, ook buurlanden kleuren steeds roder
  PREMIUM

  Corona houdt niet alleen België in zijn greep, ook buurlanden kleuren steeds roder

  Met gemiddeld bijna 350 nieuwe gevallen per dag houdt corona ons land – alweer – stevig in zijn greep. Maar ook elders in Europa is het virus stevig in opmars. In Spanje, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Luxemburg bijvoorbeeld. Daar klimmen de cijfers flink omhoog. In het Verenigd Koninkrijk stabiliseren de nieuwe besmettingen dan wel. Maar het aantal coronagevallen ligt er zorgwekkend hoog. En ook in Italië – dat de situatie nochtans goed onder controle had – lijkt een kentering ingezet. Wij doken in de statistieken.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.