Kinderen in Afrika.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen in Afrika. © Frédéric Noy

Niet 2,2 miljard inwoners, maar 4,2 miljard: de bevolkingsgroei in Afrika gaat exploderen. Hoe kan dat? En welke gevolgen heeft dit?

de VolkskrantDe voorspellingen van de bevolkingsgroei in Afrika zaten er de afgelopen jaren volledig naast. Niet 2,2 miljard inwoners zal het continent in het jaar 2100 tellen, maar 4,2 miljard. Hoe kan dat? En welke gevolgen heeft dit?

42 reacties

 • De Wilde Nanine

  4 jaar geleden
  Luc, akkoord, maar dan moet er nog veel verdwijnen. Belastingsaftrek van een huis, afschaffen. Andere aftrekposten ook afschaffen. Je kan niet verwachten dat de 1e groep gepakt wordt en de andere niet e.
 • Emese Em

  4 jaar geleden
  Ik denk steeds dat life aid concert “do they no christmas” in de jaren 80.Toen werd heel wat geld ingezameld maar ipv prikpil gaven ze voedsel dat net genoeg was om even een volle buik te krijgen.We zien het resultaat,sindsdien afrika is verdubbeld,en nog steeds honger,maar tot nu toe geven ze liever uit aan scholen te bouwen en alle soorten inentingen,dan aan prikpil.
 • wim CLAES

  4 jaar geleden
  de kans op een pandemie in afrika groeit met de dag, ze moorden elkaar uit , ze verhongeren als we geen eten sturen, e vluchten naar europa, etc, ik heb de indruk dat die cijfers niet echt kloppen.
 • Viviane Van Oosterwijck

  4 jaar geleden
  'K zie dat hier ook * die ongebreidelde voortplantingsdrang. Kan de Bond van Grote gezinnen hen misschien eens gaan voorlichten over hun ouderlijke plichten kwestie kansarmoede in te perken ?
 • Victor Van Hoeck

  4 jaar geleden
  Ze zouden dit beter in elk land doen geboortebeperking tot max 2 kinderen
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.