China houdt het bestaan van en details over de interneringskampen angstvallig geheim. Hier op de foto het kamp van Artux in de regio Xinjiang.
Volledig scherm
China houdt het bestaan van en details over de interneringskampen angstvallig geheim. Hier op de foto het kamp van Artux in de regio Xinjiang. © REUTERS

“Niemand mag ontsnappen”: gelekte documenten tonen Chinese handelswijze in interneringskampen waar 1,5 miljoen mensen vast zitten

Nieuwe gelekte documenten tonen hoe de Chinese regering handelt in grote interneringskampen waar etnische minderheden in de regio Xinjiang worden opgesloten. De gelekte documenten, die in handen zijn van het internationaal consortium van onderzoeksjournalisten ICIJ, bevatten onder meer een geheime lijst met richtlijnen over hoe de kampen moeten worden beheerd.

13 reacties

 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Valt iets uit te leren. Voor deze die elke keer uitroepen dat ze toch niets te verbergen hebben als weer een stukje van hun privacy aangetast wordt. Die Oeigoeren, Kazachen en Hui-Chinezen hadden ook niet veel te verbergen. Enkel maar dat ze tot een minderheidsvolk in China behoorden.
 • christine van meerhaeghe

  2 jaar geleden
  belgie mag her voorbeeld op nemen !
 • Nils De Vriendt

  2 jaar geleden
  Goed idee, kunnen we hier ook gebruiken.
 • Robert De Fruytier

  2 jaar geleden
  En daar is onze muilentrekkers regering envorstenhuis goede maatjes mee.......Goed bezig,als het maar op brengt......
 • WILFRIED DE WILDE

  2 jaar geleden
  Formidabel. In de Ardennnen moeten we ook zulke scholen bouwen.