Het meisje leefde jarenlang in een afgesloten kamer in het huis van haar grootouders in Attendorn in het Sauerland, zo’n 120 kilometer ten oosten van Roermond.
Volledig scherm
Het meisje leefde jarenlang in een afgesloten kamer in het huis van haar grootouders in Attendorn in het Sauerland, zo’n 120 kilometer ten oosten van Roermond. © ullstein bild via Getty Images

Niemand keek om naar meisje (8) dat jarenlang in Duits huis gevangen zat

BuitenlandDe Duitse plaats Attendorn is in de ban van een horrorverhaal over een meisje dat jarenlang thuis zat opgesloten. Ondanks eerdere vermoedens bevrijdde de politie haar onlangs pas. Het meisje kon praten en lopen, maar had bijvoorbeeld nooit geleerd om een trap te gebruiken.

  1. Nieuwe details over gevangenisleven van Eva Kaili, ex-vicevoorzitter van Europarlement, in Haren: “Ze poetst voor 75 cent per uur”

    Nieuwe details over gevangenis­le­ven van Eva Kaili, ex-vicevoor­zit­ter van Europarle­ment, in Haren: “Ze poetst voor 75 cent per uur”

    Het leven in de gevangenis van Haren ziet er voor Eva Kaili (44), de ex-vicevoorzitter van het Europees Parlement die betrokken is bij het spraakmakende corruptieschandaal, heel wat minder glamoureus uit dan de Griekse gewend is. Eerder beweerde Kaili al dat ze “gemarteld” wordt omdat ze haar dochtertje amper mag zien. De Britse krant ‘The Financial Times’ heeft nu nog meer details over haar leven als gedetineerde vrijgegeven. “Ze poetst in de gevangenis en krijgt daar 75 cent per uur voor”, klinkt het onder meer.