VLNR: vader Thomas Hughes, de omgekomen Arthur Labinjo-Hughes (6) en stiefmoeder Emma Tustin.
Volledig scherm
VLNR: vader Thomas Hughes, de omgekomen Arthur Labinjo-Hughes (6) en stiefmoeder Emma Tustin. © RV

“Niemand houdt van mij! Niemand geeft me eten!”: Brits jongetje (6) sterft na aanhoudende mishandeling

In Engeland nadert een proces rond schrijnende kindermishandeling stilaan de ontknoping. Arthur Labinjo-Hughes (6) werd zodanig mishandeld door zijn vader en stiefmoeder dat hij op 17 juni 2020 het leven liet. Een hersenletsel is hem uiteindelijk fataal geworden. In twee hartverscheurende audiofragmenten is te horen hoe het jongetje huilend tegen zichzelf aan het schreeuwen was. “Niemand houdt van mij! Niemand geeft me eten!”

 1. Franse schoolkinderen aangeklaagd na pesten en zelfmoord van 13-jarige Lucas, moeder boos dat school “niet genoeg deed”

  Franse schoolkin­de­ren aange­klaagd na pesten en zelfmoord van 13-jarige Lucas, moeder boos dat school “niet genoeg deed”

  De dood van de 13-jarige Lucas, de Franse jongen die zichzelf begin deze maand van het leven beroofde na langdurige pesterijen op school, blijft de gemoederen beroeren in Frankrijk. Franse media melden vandaag dat vier jonge pestverdachten in de zaak gerechtelijk worden vervolgd. En de moeder van Lucas nam vandaag tijdens een emotionele persconferentie het woord: “Ik vind het zo erg dat ik hem niet heb kunnen redden, dat niemand hem heeft kunnen redden”, zei ze. Ze vindt ook dat de school van haar kind meer had moeten doen.
 1. Oekraïne verbiedt hoge functionarissen in buitenland op vakantie te gaan

  Oekraïne verbiedt hoge functiona­ris­sen in buitenland op vakantie te gaan

  De Oekraïense regering heeft de hoge functionarissen en alle gekozen functionarissen, inclusief vrouwen, verboden om tijdens de Russische invasie op vakantie naar het buitenland te gaan. De regering heeft dit beslist omdat er recent heel wat schandalen opdoken waarbij belangrijke leiders betrokken waren. “Een regeringsresolutie daarover is vrijdag al in werking getreden”, zei de Oekraïense grenswachtwoordvoerder Andriy Demtsjenko aan AFP. “Ze kunnen nu alleen vertrekken als onderdeel van een missie.”
 2. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 3. Zelensky: “Russische terreur moet overal verliezen”

  Zelensky: “Russische terreur moet overal verliezen”

  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft vandaag de noodzaak van een complete overwinning van zijn land tegen de Russische agressor benadrukt. "De Russische terreur moet overal en in elk opzicht verliezen: zowel op het slagveld als zo ver dat in ons land geen enkele ruïne meer over blijft", aldus Zelensky in zijn videotoespraak op maandag. "Zodat we alles kunnen heropbouwen en daarmee kunnen bewijzen dat de vrijheid sterker is.”