Andrew Brunson.
Volledig scherm
Andrew Brunson. © AFP

"Niemand heeft ons bevelen te geven": opgesloten dominee zet relatie tussen Turkije en VS op scherp

DiplomatieTurkije zal geen enkel dreigement tolereren. Dat heeft Ankara gezegd als reactie op verklaringen van de Amerikaanse president Donald Trump. Die had met sancties tegen Turkije gedreigd indien het land niet onmiddellijk maatregelen neemt om de Amerikaanse dominee Andrew Brunson vrij te laten.

62 reacties

 • zeki altin

  3 jaar geleden
  Waarom maakt trump zich druk over een priester??? En de paus reageert niet eens...zou het een spion van cia zijn die priester?? Er zit toch get achter ...ofnie?
 • marc theunis

  3 jaar geleden
  @Ludovic D.B.: prachtig verwoord, net wat ik wilde zeggen, maar dan beter!
 • Bilal Kilic

  3 jaar geleden
  Lose reacties hier als trump voor zijn volk opkomt wat doet Erdogan dan ? Hij komt toch ook voor zijn volk op die persoon die in de cel zit daar is niet zomaar daar beland lees het artikel eens tegoei !!!!!
 • Muu Muufley

  3 jaar geleden
  Frank Zappas jij zou best eerst nadenken. Als het dan toch over legers gaat, dat van Turkije is vrijwel betekenisloos tov de Amerikanen. Maar daar gaat het niet om. Het gaat om geopolitieke en economische invloed en op dat laatste is Turkije een kleine muis in vergelijking met de VS. Als de VS zijn tanden wil tonen op dat gebied dan zal Turkije wel wat moeten uitkijken met de Amerikanen nog meer te schofferen.
 • Luc Lepoudre

  3 jaar geleden
  Was het niet Obama die Turkije "net als Rusland" als een "regionale" grootmacht beschouwde? Zegt alles over die visie van de USA onder Obama en Clinton en de NAVO over de geopolitiek. Stel u voor dat die Clinton nu president zou zijn...