Afghanen lopen voorbij een hek met prikkeldraad. Er dreigt een humanitaire crisis.
Volledig scherm
PREMIUM
Afghanen lopen voorbij een hek met prikkeldraad. Er dreigt een humanitaire crisis. © AFP

Ngo’s hopen dat ze hun werk kunnen voortzetten in Afghanistan: “Nooit problemen gehad met de taliban”

Als de laatste Amerikaanse soldaat dinsdag op het vliegtuig stapt, zijn er na twintig jaar geen westerse militairen meer in Afghanistan. Terwijl hulporganisaties nog niet goed weten hoe het verder moet, dreigt er een grote humanitaire crisis. Twee miljoen kinderen zijn al ondervoed. 

  1. Spanje vraagt toeristen uit hoogrisicolanden bijkomend negatieve coronatest voor te leggen bovenop vaccinatie- of herstelcertificaat

    Spanje vraagt toeristen uit hoogrisico­lan­den bijkomend negatieve coronatest voor te leggen bovenop vaccinatie of herstelcer­ti­fi­caat

    Personen die van een hoogrisicoland naar Spanje reizen, moeten bovenop hun vaccinatie- of herstelcertificaat in het bezit zijn van een negatieve coronatest. Zo staat te lezen op de website van het Spaanse ministerie van Volksgezondheid. België wordt, net als de rest van de Europese Unie, voorlopig aangeduid als risicoland, niet als hoogrisicoland.
  2. Wankelt de troon van Boris Johnson? Britse premier riskeert vertrouwensstemming

    Wankelt de troon van Boris Johnson? Britse premier riskeert vertrou­wens­stem­ming

    Steeds meer leden van Boris Johnsons eigen partij keren zich tegen de Britse premier. Britse media melden dat minstens twintig conservatieve parlementariërs vandaag een motie van wantrouwen zullen indienen tegen hun leider, wat kan leiden tot een vertrouwensstemming en ultiem zelfs het ontslag van Johnson. Voorwaarde is wel dat er minstens 54 conservatieven een motie indienen. Analyses in de Britse media tonen dat die drempel wel eens gehaald zou kunnen worden.