Grote rookwolken stijgen op boven het plaatsje Baghuz na de luchtaanval op 18 maart 2019. Daarbij zouden tachtig doden zijn gevallen, waaronder mogelijk zestig burgers.
Volledig scherm
Grote rookwolken stijgen op boven het plaatsje Baghuz na de luchtaanval op 18 maart 2019. Daarbij zouden tachtig doden zijn gevallen, waaronder mogelijk zestig burgers. © AFP

New York Times: VS verzwegen tientallen burgerdoden bij bombardement Syrië

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft verzwegen dat bij een luchtaanval op posities van Islamitische Staat in Syrië in maart 2019 tientallen burgerslachtoffers zijn gevallen. Een jurist van de luchtmacht waarschuwde direct na de aanval door twee vliegtuigen dat men mogelijk een oorlogsmisdaad had begaan. In plaats van onderzoek te doen, probeerde het leger alle sporen uit te wissen. Dat schrijft The New York Times. Bij het bombardement vielen tachtig doden, onder wie mogelijk zestig burgers, voornamelijk vrouwen en kinderen.

  1. LIVE. Niet eerder kleurde Europa zo fel rood op coronakaart - Volgende week overleg rond quarantaineregels op school

    LIVE. Niet eerder kleurde Europa zo fel rood op corona­kaart - Volgende week overleg rond quarantai­ne­re­gels op school

    Morgen wordt er een nieuw Overlegcomité georganiseerd, waarin de regeringen zich over de invoering van de langverwachte coronabarometer zullen buigen. Dat instrument moet op basis van parameters en kleurcodes meer voorspelbaarheid in de coronamaatregelen mogelijk maken. Intussen gaan de coronacijfers allemaal de hoogte in, behalve het aantal patiënten op intensieve zorg. Maandag werd een recordaantal van (voorlopig) 60.419 nieuwe gevallen geregistreerd. Lees alle nieuwe ontwikkelingen rond het coronavirus in dit liveblog.