De Israëlische premier Benjamin Netanyahu.
Volledig scherm
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu. © AFP

Netanyahu wil niet reageren op raketaanval in Syrië: “Misschien waren het de Belgen"

De Israëlische eerste minister Benjamin Netanyahu weigert vandaag commentaar te geven bij de aan Israël toegeschreven raketaanval die in Syrië aan zeven mensen het leven heeft gekost. "Misschien was het de Belgische luchtmacht", zo probeerde hij bij wijze van grap de vragen over het onderwerp te ontwijken.

32 reacties

 • Peter Janssens

  11 maanden geleden
  Gisteren ging het over Israël op "Interne Keuken", Israël wil zijn land uitbreiden en ook een stuk van Syrië inpalmen.
 • Nadine Abe

  11 maanden geleden
  Wat macht en geld met een mens doet , oorlog zal er altijd zijn hier of ergens anders , machthebbers kunnen niet zonder .
 • Jo Van Echelpoel

  11 maanden geleden
  Prachtig sarcasme van de man. Allemaal vergeten hoe lang België treuzelde toen het syrische conflict begon. Ondanks de beloofde 4,5 miljard bevrozen tegoeden van khadaffi die ondertussen waar naartoe zijn?
 • Tommaso Pizzico

  11 maanden geleden
  De enige democratie in de regio gebruikt het luchtruim van een buurland ( Libanon ) om buurland Libië aan te vallen,dit uit zelfverdediging en iedereen vind dat goed, het kan niet gekker...
 • Jurgen Devries

  11 maanden geleden
  Paul Hendriks België maakt geen gevechtsvliegtuigen nog vluigtuograketten dus in antwoord op je vraag:nee België heeft hier geen materiaal voor geleverd.
 1. China kondigt sancties aan tegen VS over Hongkong en Taiwan

  China kondigt sancties aan tegen VS over Hongkong en Taiwan

  De Chinese regering heeft maandag nieuwe sancties aangekondigd tegen de Verenigde Staten. Daarmee reageert het op eerdere Amerikaanse sancties na de massale arrestatie van prodemocratische betogers in Hongkong. Daarnaast werden ook sancties tegen de Amerikanen genomen als reactie op een virtuele ontmoeting tussen de Amerikaanse ambassadeur voor de Verenigde Naties Kelly Craft en de Taiwanese president Tsai Ing-wen. Dat meldde de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken Hua Chunying.
 2. Vennoot Giuliani aan ex-CIA-agent over eventuele gratieverlening: “Dat gaat 2 miljoen dollar kosten”

  Vennoot Giuliani aan ex-CIA-agent over eventuele gratiever­le­ning: “Dat gaat 2 miljoen dollar kosten”

  Op zijn laatste werkdag morgen wil Donald Trump nog honderd mensen de presidentiële gratie verlenen. De veroordeelde ex-CIA-agent John Kiriakou zal daar niet bij zijn. Hij kreeg van een vennoot van Trumps persoonlijke advocaat, Rudy Giuliani, te horen dat hij daar twee miljoen dollar (ruim 1,6 miljoen euro) voor zou moeten ophoesten. Kiriakou bedankte, schrijft de New York Times.
 1. Slimme hond haalt bier voor baasje
  Play

  Slimme hond haalt bier voor baasje

 2. Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw gewelddadig de straat op wordt geduwd en bestolen
  Play

  Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw geweldda­dig de straat op wordt geduwd en bestolen