Betogers eisten de afgelopen dagen meer steunmaatregelen van de regering.
Volledig scherm
Betogers eisten de afgelopen dagen meer steunmaatregelen van de regering. © AP

Netanyahu kondigt coronasteun aan na aanzwellende kritiek

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zondag onmiddellijke financiële steun toegezegd voor burgers die niet of nauwelijks in hun levensonderhoud kunnen voorzien vanwege het coronavirus en de maatregelen die de regering daartegen heeft genomen.

  1. Softdrugs dan tóch verboden op straat in Nederland ‘s avonds en ‘s nachts, ondanks paradox in de wet (maar discussie is nog niet voorbij)

    Softdrugs dan tóch verboden op straat in Nederland ‘s avonds en ‘s nachts, ondanks paradox in de wet (maar discussie is nog niet voorbij)

    Er is in Nederland wel degelijk een verbod op het gebruik en bezit van softdrugs op straat in de avond en de nacht. Het Nederlandse kabinet kondigde dit vorige week samen met een alcoholverbod aan als een van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Maar paradoxaal genoeg leek dat volgens de wet niet te kunnen. Minister Ferd Grapperhaus stelt nu toch dat het kan. Juridisch houdt dat echter geen stand, stelt een hoogleraar recht en samenleving.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement