Nestlé gaat cacaoboeren betalen om kinderen naar school te sturen.
Volledig scherm
Nestlé gaat cacaoboeren betalen om kinderen naar school te sturen. © epa

Nestlé gaat cacaoboeren betalen om kinderen naar school te sturen

In de strijd tegen kinderarbeid in de cacaoteelt gaat de Zwitserse voedingsgigant Nestlé een project uitbreiden dat cacaoboeren en hun familie extra geld toekent als ze hun kinderen naar school sturen. Bedoeling is zo de in de cacaoteelt wijdverspreide kinderarbeid minder interessant te maken. Het project loopt nu al in Ivoorkust, en wordt uitgebreid naar Ghana. Tegen 2030 zal het bedrijf hiervoor jaarlijks 1,25 miljard euro uitgeven, maakte het vandaag bekend.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. ANALYSE. Poetin kan nog lang blijven strijden, maar hij zal dat niet eindeloos doen
  PREMIUM

  ANALYSE. Poetin kan nog lang blijven strijden, maar hij zal dat niet eindeloos doen

  De Russische leider Vladimir Poetin geeft geen enkel teken dat hij al aan onderhandelen denkt. Noch in woorden, noch in daden. Hij blijft geloven dat het Westen wel zal plooien en Oekraïne in de steek laat, waarna Rusland zegeviert — zo stelt het toonaangevende ‘Institute for the Study of War’ (ISW). Maar dat betekent niet noodzakelijk dat de oorlog eindeloos zal blijven duren, aldus het ISW. Dat ziet ook elementen in Poetins gedrag die voorspellen dat hij er op zeker ogenblik mee stopt.