Vrouwen met een laag inkomen worden in de VS vaak geviseerd door advertenties van neppe abortusklinieken op Google.
Volledig scherm
Vrouwen met een laag inkomen worden in de VS vaak geviseerd door advertenties van neppe abortusklinieken op Google. © REUTERS, ANP

Neppe abortusklinieken targeten in VS vrouwen met laag inkomen op Google, consistent waarschuwingslabel van Google ontbreekt

Onderzoekers van het Tech Transparency Project hebben ontdekt dat vrouwen met een laag inkomen in de VS geregeld worden geleid naar neppe abortusklinieken op Google wanneer ze de zoekmachine gebruiken om hulp te zoeken. Dat komt door de vele advertenties van neppe klinieken die als zoekresultaten worden weergegeven. Google kwam nog niet met een consistent waarschuwingslabel voor zulke misleidende advertenties.

 1. Onderzoeksjournalist grapt op sociale media met neppe arrestatiebeelden van Trump
  18

  Onderzoeks­jour­na­list grapt op sociale media met neppe arrestatie­beel­den van Trump

  De politie in New York zet zich schrap vanwege de mogelijke arrestatie van oud-president Donald Trump. Die zei te verwachten dat hij vandaag gearresteerd wordt en riep zijn aanhangers daarom op te protesteren. Een onderzoeksjournalist verspreidde intussen enkele nepbeelden op sociale media van hoe de arrestatie van Trump er zou kunnen uitzien. Of hoe een fictieve aanhouding van een ex-president voor heel wat vertier kan zorgen.
 2. Opnieuw veel speculaties over dubbelgangers Poetin: "Wie denk je dat de echte is?”

  Opnieuw veel specula­ties over dubbelgan­gers Poetin: "Wie denk je dat de echte is?”

  Het bezoek van de Russische president Vladimir Poetin aan de door de Russen veroverde havenstad Marioepol in Oekraïne heeft opnieuw heel wat speculaties op gang gebracht over mogelijke dubbelgangers van de Russische leider. Die zouden in zijn plaats op openbare aangelegenheden verschijnen. Voor alle duidelijkheid: er is tot op dit moment geen enkel hard bewijs voor de theorie. Het gaat alleen om een hardnekkig gerucht.
 3. Trump beweert dat hij dinsdag gearresteerd wordt, roept op tot protest... en krijgt steun uit Rusland

  Trump beweert dat hij dinsdag gearres­teerd wordt, roept op tot protest... en krijgt steun uit Rusland

  Donald Trump beweert in een bericht op zijn eigen socialemediaplatform Truth Social dat hij komende dinsdag gearresteerd zal worden. De voormalige Amerikaanse president roept zijn aanhangers op om te protesteren. De arrestatie zou kaderen in het onderzoek naar zwijggeld dat betaald is aan pornoactrice Stormy Daniels. Opmerkelijk: Trump krijgt in zijn oproep tot protest steun van de Russische ex-president Medvedev.
 1. “Wij zijn geen idioten”: Taiwan hekelt pogingen van China om “vredestichter te spelen” in Oekraïne

  “Wij zijn geen idioten”: Taiwan hekelt pogingen van China om “vrede­stich­ter te spelen” in Oekraïne

  De Taiwanese minister van Buitenlandse Zaken, Joseph Wu, is kritisch voor de Chinese president Xi Jinping die zich “probeert voor te doen als vredestichter in het conflict tussen Oekraïne en Rusland, maar zelf dreigt met oorlog tegen het eiland”. De Chinese leider kwam maandagmiddag aan in Moskou voor een driedaags bezoek en sprak met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin over mogelijke vredesonderhandelingen met Oekraïne.
 2. Luitenant-kolonel waarschuwt: “Als we het Russische leger blijven onderschatten, zal dit consequenties hebben”
  PREMIUM

  Luitenant-kolonel waarschuwt: “Als we het Russische leger blijven onderschat­ten, zal dit consequen­ties hebben”

  “Het is niet zo dat Oekraïne deze oorlog met de vingers in de neus gaat winnen”, zegt luitenant-kolonel Tom Simoens. Hij vindt dat we ermee moeten ophouden de Russen af te schilderen als een stel klungels die met een schop tegen de Oekraïners vechten. Simoens schetst de staat van het Russische leger en legt uit welke grote strategische fout de Russen volgens hem hebben gemaakt.