EPA
Volledig scherm
© EPA

Nepalese vrouw sterft nadat man haar in hutje laat slapen tijdens menstruatie

In Nepal is een 21-jarige vrouw overleden door verstikking nadat ze tijdens haar menstruatie gedwongen werd in een hutje buitenshuis te slapen. De vrouw stookte in de kleine ruimte een vuurtje om de bijtende koude te verdrijven, maar overleefde het niet.

6 reacties

 • Peter Janssen

  5 jaar geleden
  Achterlijk bijgeloof blijft vrouwelijke slachtoffers eisen in de 21ste eeuw, ongelooflijk!
 • op den boot ermee klagers

  5 jaar geleden
  Walgelijke gewoontes die voortkomen uit domheid en bijgeloof.
 • roger reniers

  5 jaar geleden
  Zou men niet beter hier iets aan doen,aan zulke toestanden,i.p.v.al die miljarden aan zinloze oorlogen !
 • Ian Wouter

  5 jaar geleden
  Niemand die hier op een of andere manier de schuld aan De Wever of Francken kan geven ?
 • Jean-Pierre Vercruysse

  5 jaar geleden
  Voor ons moeilijk te begrijpen dat je dit een vrouw kunt andoen!
 1. KIJK. Journalist verstoort briefing Witte Huis: “Dit is China niet, dit is Rusland niet”

  KIJK. Journalist verstoort briefing Witte Huis: “Dit is China niet, dit is Rusland niet”

  Correspondent Simon Ateba voor Today News Africa verstoort een persbriefing in het Witte Huis. Woorvoerder Karine Jean-Pierre verwelkomt de journalisten wanneer Ateba besluit om haar te onderbreken: “Dit is China niet, dit is Rusland niet. Het is zeven maanden geleden en je hebt me niet aan het woord gelaten. Dat is niet oké.” Jean-Pierre probeert de situatie zo snel mogelijk onder controle te krijgen en ook andere journalisten in de zaal manen Ateba aan om te stoppen. Het is niet de eerste keer dat de Afrikaanse correspondent een woordvoerder onderbreekt. Hij riskeert nu zijn persaccreditatie te verliezen, waardoor hij niet langer welkom is in het Witte Huis. Wat het extra vervelend maakt, is dat de cast van de serie ‘Ted Lasso’ op de achtergrond staat te kijken naar de gênante situatie. Ze zouden er een nieuwe campagne over mentaal welzijn in de VS aankondigen. Bekijk de bizarre situatie in bovenstaande video.
 1. Vernietigend rapport laat geen spaander heel van Londense politie: institutioneel racistisch, homofoob en vrouwonvriendelijk

  Vernieti­gend rapport laat geen spaander heel van Londense politie: institutio­neel racistisch, homofoob en vrouwon­vrien­de­lijk

  De Metropolitan Police (Met), het politiekorps van Groot-Londen in het Verenigd Koninkrijk, is institutioneel racistisch, vrouwonvriendelijk, homofoob en niet in staat zichzelf te controleren. Dat blijkt uit een vernietigend rapport waartoe toenmalig hoofd van het korps Cressida Dick in 2021 opdracht gaf in de nasleep van de moord op de Londense vrouw Sarah Everard. Zij werd in maart van dat jaar ontvoerd, verkracht, vermoord en verbrand door een agent van de Met.
 2. Drie Vlamingen getuigen vanuit Finland, het gelukkigste land ter wereld: “Genieten is hier belangrijker dan werken. Ik werk 6 uur per dag en verdien evenveel als een fulltimer in België”
  PREMIUM
  21

  Drie Vlamingen getuigen vanuit Finland, het gelukkig­ste land ter wereld: “Genieten is hier belangrij­ker dan werken. Ik werk 6 uur per dag en verdien evenveel als een fulltimer in België”

  Voor de zesde keer op rij op nummer één in het World Happiness Report: Finland. Wat kunnen wij in België - op een schrale zeventiende plaats in de lijst - leren van die geluksvogels? Drie Vlamingen uit het beloofde land aan het woord. “De voordeur sluiten hoeft niet. Hier breekt toch niemand in.”