Aanhangers van Daniel Martinez in Montevideo.
Volledig scherm
Aanhangers van Daniel Martinez in Montevideo. © REUTERS

Nek-aan-nekrace bij verkiezingen Uruguay: resultaten vrijdag pas verwacht

De tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Uruguay lijkt af te stevenen op een nek-aan-nekrace tussen de centrumrechtse kandidaat Luis Lacalle Pou en de voormalige burgemeester van Montevideo van de regerende partij Daniel Martinez. Die eerste lijkt momenteel aan de leiding te staan maar omdat het zo nipt is, worden de definitieve resultaten pas vrijdag verwacht, stelt het hoofd van de kiescommissie.

0 reacties

 1. Venezolaan met één been wandelt voor dochter in rolstoel dwars door Zuid-Amerika

  Venezolaan met één been wandelt voor dochter in rolstoel dwars door Zuid-Amerika

  Yeslie Aranda, een 57-jarige Venezolaan, wandelt door heel Zuid-Amerika om zijn gehandicapte dochter én zijn landgenoten te inspireren. De voormalige buschauffeur raakte bij een aanrijding in 2013 een been kwijt. Bij datzelfde ongeluk verloor ook zijn dochter een been. Tot overmaat van ramp maakte de economische en politieke crisis in Venezuela het dagelijks leven van de familie Aranda steeds moeilijker.
 2. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Vredesonderhandelingen opnieuw tijdelijk opgeschort: "Moskou begrijpt de situatie niet” - “Duizenden Oekraïense militairen gevangengenomen”
  Play

  LIVE. Vredeson­der­han­de­lin­gen opnieuw tijdelijk opgeschort: "Moskou begrijpt de situatie niet” - “Duizenden Oekraïense militairen gevangenge­no­men”

  De vredesonderhandelingen tussen Kiev en Moskou zijn opnieuw tijdelijk opgeschort “omdat Moskou de situatie niet snapt”. Dat zegt Mikhailo Podoliak, een adviseur van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Na een wekenlange blokkade hebben meer dan 260 Oekraïense soldaten de Azovstalfabriek verlaten, het laatste bolwerk van het Oekraïense verzet in de strategische belangrijke havenstad Marioepol. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  3

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 2. Dierenorganisaties boos om wetenschappelijk label voor paardenvlees: “KU Leuven laat zich voor kar van vleesindustrie spannen”
  PREMIUM

  Dierenorga­ni­sa­ties boos om wetenschap­pe­lijk label voor paarden­vlees: “KU Leuven laat zich voor kar van vleesindu­strie spannen”

  Na een reeks schandalen met paardenvlees uit Mexico en het Europese importverbod dat daarop volgde, heeft de vleesindustrie samen met de KU Leuven een onderzoeksproject opgericht dat ook als label op verpakkingen in de supermarkt kleeft. Maar is er ook echt iets veranderd? Dierenorganisaties vinden van niet en kunnen dat staven met undercoverbeelden. "Die wetenschappers zitten in de zak van de vleesindustrie."