Aanhangers van Daniel Martinez in Montevideo.
Volledig scherm
Aanhangers van Daniel Martinez in Montevideo. © REUTERS

Nek-aan-nekrace bij verkiezingen Uruguay: resultaten vrijdag pas verwacht

De tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Uruguay lijkt af te stevenen op een nek-aan-nekrace tussen de centrumrechtse kandidaat Luis Lacalle Pou en de voormalige burgemeester van Montevideo van de regerende partij Daniel Martinez. Die eerste lijkt momenteel aan de leiding te staan maar omdat het zo nipt is, worden de definitieve resultaten pas vrijdag verwacht, stelt het hoofd van de kiescommissie.

0 reacties

 1. Dierenorganisaties boos om wetenschappelijk label voor paardenvlees: “KU Leuven laat zich voor kar van vleesindustrie spannen”
  PREMIUM

  Dierenorga­ni­sa­ties boos om wetenschap­pe­lijk label voor paarden­vlees: “KU Leuven laat zich voor kar van vleesindu­strie spannen”

  Na een reeks schandalen met paardenvlees uit Mexico en het Europese importverbod dat daarop volgde, heeft de vleesindustrie samen met de KU Leuven een onderzoeksproject opgericht dat ook als label op verpakkingen in de supermarkt kleeft. Maar is er ook echt iets veranderd? Dierenorganisaties vinden van niet en kunnen dat staven met undercoverbeelden. "Die wetenschappers zitten in de zak van de vleesindustrie."
 1. Venezolaan met één been wandelt voor dochter in rolstoel dwars door Zuid-Amerika

  Venezolaan met één been wandelt voor dochter in rolstoel dwars door Zuid-Amerika

  Yeslie Aranda, een 57-jarige Venezolaan, wandelt door heel Zuid-Amerika om zijn gehandicapte dochter én zijn landgenoten te inspireren. De voormalige buschauffeur raakte bij een aanrijding in 2013 een been kwijt. Bij datzelfde ongeluk verloor ook zijn dochter een been. Tot overmaat van ramp maakte de economische en politieke crisis in Venezuela het dagelijks leven van de familie Aranda steeds moeilijker.
 1. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas

 2. Stofhoos raast over snelweg en sleurt metalen dak op de baan
  Play

  Stofhoos raast over snelweg en sleurt metalen dak op de baan