De omgebrachte Neha Paswan (17).
Volledig scherm
De omgebrachte Neha Paswan (17). © twitter

Neha (17) draagt een jeans, haar ooms slaan haar dood

INDIAEen 17-jarig meisje in India is door mannelijke familieleden met stokken doodgeslagen, waarna ze haar lichaam aan een brug lieten bungelen. Reden: Neha Paswan droeg een jeans. De moord in de noordelijke deelstaat Uttar Pradesh illustreert het echtelijk en familiaal geweld waar veel vrouwen en meisjes in India mee worden geconfronteerd.

19 reacties

 • Leen Demeyer

  2 maanden geleden
  Iedereen zegt hier "anno 2021". Maar was dit vroeger dan wel ok ofzo? Toch ook niet?
 • Michael Van Acker

  2 maanden geleden
  Wat verwacht je in Pakistan en Indië als de Navo Afghanistan laten vallen?
 • Janna Boonstra

  2 maanden geleden
  De westerse landen, met hun hoogstaande moraal, staan prompt vooraan om met afgrijzen die moord te bekritiseren. Nou, in het westen worden ook voor mindere praktijken mensen dood geslagen.
 • jean pierre leemans

  2 maanden geleden
  Dat is een drama Dat heeft ze niet verdiend Daar,moeten de vrouwen voor hun rechten opkomen
 • Yves Van Rossem

  2 maanden geleden
  Door de effectieve doodstraf te geven aan de daders kan de regering tonen dat "meisjes écht de prioriteit zijn". En dit anno 2021.
 1. Kleinzoon (12) wil vaccin om doodzieke oma te bezoeken, wint van vader in rechtbank
  PREMIUM
  13

  Kleinzoon (12) wil vaccin om doodzieke oma te bezoeken, wint van vader in rechtbank

  Een 12-jarige jongen uit Groningen mag van de rechter een coronavaccin krijgen, tegen de wil van zijn vader. De middelbare scholier wil zich graag laten vaccineren tegen het virus zodat hij veilig zijn oma kan bezoeken, die vanwege uitgezaaide longkanker op sterven ligt. Zijn vader wil daar niets van weten, omdat hij vreest voor de bijwerkingen van de prik op de lange termijn. De rechter heeft de jongen alsnog toestemming gegeven.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).