EPA
Volledig scherm
© EPA

Negentien agenten gewond tijdens nieuwe avond vol rellen in Belfast: VS roepen op tot kalmte

In de Noord-Ierse hoofdstad Belfast zijn donderdagavond, de zevende avond van geweld op rij, negentien politieagenten gewond geraakt. Dat meldt de BBC op gezag van de politie.

4 reacties

 • Chris Vanderheyden

  1 maand geleden
  Geef Ierland terug aan de Ieren, wat doen die Engelse indringers daar?
 • Stefaan Vanwijnsberghe

  1 maand geleden
  Ik herinner mij nog heel goed de beelden uit de jaren 69-72 over Belfast. Bernadette Devlin en Co. Dominee Paisley en Co. Nooit is het daar goed gekomen. Kinderen uit Katholieke families uit Noord Ierland werden naar Vlaanderen gebracht en ondergebracht bij Vlaamse gezinnen voor een vakantie voor een maand. De miserie begint weer. Alleen godsdiensten zijn hiervoor verantwoordelijk.
 • Dieter Devreeze

  1 maand geleden
  Premier Johnson kan dat op zijn rekening schrijven. Als Engelse supremacist zal hij altijd Engeland op kop zetten. De rest van de UK zijn maar kolonies voor hem.
 • Kris Claes

  1 maand geleden
  Wat er ook beslist werd, de Brexit zou altijd zware negatieve gevolgen hebben gehad met nodige geweld. Zoals nu zijn unionisten niet tevreden. En als grens toch tussen Ierland en NI was getrokken mag je 100% zeker zijn van rellen door republikeinen. Dat krijg je door een stuk van een eiland toe te eigenen in het verleden. Maar dat gaan de Britse overheersers natuurlijk nooit veranderen.
 1. Minstens 169 gewonden tijdens protest tegen uitzetting Palestijnen in Oost-Jeruzalem
  UPDATE
  5

  Minstens 169 gewonden tijdens protest tegen uitzetting Palestij­nen in Oost-Jeruzalem

  Op het Moskeeplein in Oost-Jeruzalem is het vanavond tot opstootjes gekomen tussen Palestijnen en Israëlische agenten. De Israëlische politie vuurde traangas en stungranaten af op de demonstranten. Die hadden zich op het plein verzameld op de laatste vrijdag van de ramadan om te protesteren tegen de gedwongen uitzetting van Palestijnen uit Oost-Jeruzalem. Minstens 169 mensen raakten gewond aldus de politie en de lokale hulpdiensten.
 2. Crash van Chinese raket nadert, Amerikanen hebben “geen plannen” om brokstukken uit de lucht te schieten
  Play
  35

  Crash van Chinese raket nadert, Amerikanen hebben “geen plannen” om brokstuk­ken uit de lucht te schieten

  Het ‘uur U’ nadert voor de op hol geslagen Chinese raket in de ruimte, die naar verwachting dit weekend in stukken ergens op aarde zal crashen. In de VS hopen ze dat de brokstukken in de oceaan vallen, maar er is ook een kans dat het op land gebeurt. In dat geval zullen de Amerikanen de raket niet uit de lucht schieten. Eén ding is zeker: het puin zal niet op uw hoofd vallen. België zit niet in de gevarenzone. Delen van Spanje, Italië en Griekenland wél.
 1. Man (33) steelt politieauto, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje
  Play
  bizar

  Man (33) steelt politieau­to, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje

 2. Dolle waterpret wanneer bruine beer Takoda badje neemt
  Play
  dieren

  Dolle waterpret wanneer bruine beer Takoda badje neemt