Villeneuve-les-Maguelone strand bij Montpellier, eerder dit jaar.
Volledig scherm
Villeneuve-les-Maguelone strand bij Montpellier, eerder dit jaar. © AFP

Negen zwemmers verdronken voor Franse kust

Voor de Franse kust zijn gisteren negen zwemmers gestorven in de Middellandse Zee. Een persoon is nog vermist en twee anderen raakten zwaargewond, meldt de krant La Depeche du Midi.

 1. Medaille van heldenmoed voor agent Nils De Vos: “IJskoud water induiken om man te redden? Als iemand in nood is, help je. Punt”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Medaille van heldenmoed voor agent Nils De Vos: “IJskoud water induiken om man te redden? Als iemand in nood is, help je. Punt”

  Een medaille voor heldenmoed en felicitaties van het Carnegie Hero Fund vallen politie-inspecteur Nils De Vos van het lokale politiekorps van Dendermonde te beurt. De agent redde begin april een bejaarde man uit een wagen die in een vijver beland was. Met risico op onderkoeling en dus gevaar voor eigen leven. Zelf blijft hij er bescheiden onder. “Ik draag de medaille ook op aan al mijn collega’s”, zegt hij.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?