UNICEF South Sudan/Twitter
Volledig scherm
© UNICEF South Sudan/Twitter

Negen mensen overleden bij overstromingen in Zuid-Soedan. President roept noodtoestand uit

Zuid-Soedan heeft vandaag de noodtoestand uitgeroepen nadat er negen mensen om het leven gekomen zijn bij overstromingen en 25.000 anderen hun huizen moesten achterlaten. 

0 reacties

 1. LIVE. Vandenbroucke: “Hebben bevestiging van 700.000 nieuwe AstraZeneca-vaccins, moet toelaten tweede prik risicopatiënten naar voren te halen”
  1

  LIVE. Vandenbrou­c­ke: “Hebben bevesti­ging van 700.000 nieuwe AstraZene­ca-vac­cins, moet toelaten tweede prik risicopa­tiën­ten naar voren te halen”

  Het Overlegcomité besliste vrijdag dat er vanaf volgende week zondag - net op tijd voor de achtste finales van de Rode Duivels op het EK Voetbal - nieuwe versoepelingen ingaan. Premier De Croo beklemtoonde wel dat we op onze hoede moeten blijven voor de andere varianten van het coronavirus, en benadrukte het belang van de tweede prik met het vaccin. Volg al het nieuws over het coronavirus in onze liveblog.
 2. Tientallen mensen dagen ondanks oproep tóch op en verstoren livestream zonnewende Stonehenge voor duizenden kijkers
  1

  Tientallen mensen dagen ondanks oproep tóch op en verstoren livestream zonnewende Stonehenge voor duizenden kijkers

  21 juni, dat is het begin van de zomer. Vanochtend vroeg vond de zomerwende plaats, die traditioneel, met druïdes en al, gevierd wordt in het Britse Stonehenge. Maar door de coronapandemie werd afgeraden om naar het megalithisch monument af te zakken en zou de zonnewende live gestreamd worden. Toch kwamen er mensen opdagen en werd zelfs de politie opgetrommeld. Duizenden kijkers moesten het daardoor een tijdje stellen met vooraf opgenomen beelden.