In Rotterdam zijn in een container negen mensen aangetroffen. Ze zijn allemaal aangehouden.
Volledig scherm
In Rotterdam zijn in een container negen mensen aangetroffen. Ze zijn allemaal aangehouden. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Negen mannen gered uit container in Rotterdam: “Geen verstekelingen, maar drugsuithalers”

NederlandIn de haven van Rotterdam zijn negen mannen in ademnood aangetroffen in een container. De politie vermoedt dat het niet om verstekelingen gaat, maar om drugsuithalers. 

1 reactie

 • Elisa deJong

  1 maand geleden
  Op onrecht rust geen zegen… kostte bijna hun leven..
 1. PORTRET. Espen Andersen Bråthen (37), de Noorse schutter die “een boodschap voor de wereld” had
  PREMIUM

  PORTRET. Espen Andersen Bråthen (37), de Noorse schutter die “een boodschap voor de wereld” had

  De man die woensdagavond vijf mensen gedood heeft in Noorwegen, was een zelfverklaarde moslimbekeerling. Maar dan wel één die zelfs door geloofsgenoten als een zonderling werd beschouwd. “Hij kwam hier niet bidden, maar wartaal verkopen”, zo klinkt het in de plaatselijke moskee. Ook verwanten trekken zijn religieuze motieven in twijfel. Zij noemen hem geestelijk gestoord, maar voorlopig sluit de politie terrorisme nog niet uit.
 2. Leider Albanese drugsbende lapt Antwerpse havenbaas erbij na voorstel voor triootje
  PREMIUM
  Antwerpen

  Leider Albanese drugsbende lapt Antwerpse havenbaas erbij na voorstel voor triootje

  De Albanese bendeleider Besjan R., bijgenaamd ‘Jani’, riskeert 10 jaar cel voor het opzetten van cannabisplantages en de invoer van cocaïne vanuit Zuid-Amerika. Achttien medeverdachten hielpen hem daarbij, onder wie ook de Antwerpse zakenman Yvan D., die een havenbedrijf in Kallo runt. Voor hem vorderde de aanklager 7 jaar cel. Details over zijn seksleven zetten de speurders op zijn spoor.
 3. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Veroordeling drugsbaron legt corrupte contacten met dokwerkers bloot: “Als er geen cocaïne in die container zit, moeten wij twee jaar garnalen eten”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Veroorde­ling drugsbaron legt corrupte contacten met dokwerkers bloot: “Als er geen cocaïne in die container zit, moeten wij twee jaar garnalen eten”

  De Nederlandse drugsbaron Martien R. is afgelopen week veroordeeld tot 16 jaar celstraf. Hij voerde via de Antwerpse haven minstens 1,8 ton cocaïne in. Zijn strafdossier geeft een inkijk in de samenwerking van Martien R. met Antwerpse dokwerkers. “De Lange belde mij, hij had een container garnalen uit Ecuador opzijgezet. Als je met een chassis en een truck hier komt, zet ik die drugscontainer er zo bij jou op.”