Somalische soldaten houden de wacht na een aanslag van al-Shabaab in Somalië, in juli vorig jaar.
Volledig scherm
Somalische soldaten houden de wacht na een aanslag van al-Shabaab in Somalië, in juli vorig jaar. © EPA

Negen Keniaanse soldaten gedood bij ontploffing in Somalië

In het zuiden van Somalië zijn zondag negen Keniaanse soldaten gedood door een zelfgemaakt explosief. Dat lag langs de kant van de weg en ontplofte toen het Keniaanse konvooi voorbij kwam gereden. Dat heeft de president van Kenia, Uhuru Kenyatta, gisterenavond gemeld.

1 reactie

 • Jakke Troost

  4 jaar geleden
  Amerikanen met hun modernste materiaal zijn daar moeten gaan lopen indertijd. Keniaanse leger houdt het daar al 7 jaar uit.
 1. Franse autoriteiten gaan verzwakte orka in Seine naar zee proberen lokken door middel van geluidsprikkels
  Update

  Franse autoritei­ten gaan verzwakte orka in Seine naar zee proberen lokken door middel van geluids­prik­kels

  De Franse autoriteiten gaan de verdwaalde orka die sinds enkele weken in de Seine rondzwemt terug naar de zee proberen te gidsen met behulp van geluidsprikkels. “Er is gekozen voor een voorzichtige interventiemethode”, meldt de prefectuur van het Franse departement Seine-Maritime. Aangezien de gezondheidstoestand van het dier er niet goed uitziet, zal er een poging worden ondernomen om het leven van de orka te redden.
 2. Gondel van attractie in Sprookjesbos Valkenburg breekt af: “Ik hoorde een klap en hoop gegil”
  Play

  Gondel van attractie in Sprookjes­bos Valkenburg breekt af: “Ik hoorde een klap en hoop gegil”

  In het Nederlandse Valkenburg is een karretje van een attractie in het Sprookjesbos afgebroken en gevallen. Er zat een gezin in van twee volwassenen en twee kinderen. De twee volwassenen en een van de kinderen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Over de aard van hun verwondingen is niets bekend, meldt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg, maar hun toestand wordt omschreven als stabiel. Een woordvoerder noemde het waarschijnlijk dat het andere kind is meegegaan naar het ziekenhuis.