Pamfletten ter ondersteuning van de 24-jarige Tong Ying-kit, een voormalige ober, die schuldig werd bevonden aan terrorisme en aanzetten tot separatisme.
Volledig scherm
Pamfletten ter ondersteuning van de 24-jarige Tong Ying-kit, een voormalige ober, die schuldig werd bevonden aan terrorisme en aanzetten tot separatisme. © REUTERS

Negen jaar cel voor eerste Hongkonger veroordeeld onder omstreden veiligheidswet

De eerste inwoner van Hongkong die veroordeeld werd op basis van de strenge, controversiële veiligheidswet die Peking in de metropool doorvoerde, heeft vrijdag een gevangenisstraf van negen jaar gekregen. De 24-jarige Tong Ying-kit, een voormalige ober, werd dinsdag schuldig bevonden aan terrorisme en aanzetten tot separatisme.

  1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
    Streamz

    Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

    Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).