De 38-jarige advocaat Youssef Taghi is een neef van drugsbaron Ridouan Taghi.
Volledig scherm
De 38-jarige advocaat Youssef Taghi is een neef van drugsbaron Ridouan Taghi. © ANP/Politie

Neef en advocaat drugsbaron Ridouan Taghi nog minstens 90 dagen in gevangenis

De 38-jarige advocaat en neef van Ridouan Taghi die eerder deze maand is opgepakt, blijft nog negentig dagen vastzitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Amsterdam donderdag beslist.

0 reacties

 1. PORTRET. Hoe een Marokkaans jongetje uitgroeide tot de Nederlandse ‘Pablo Escobar’: “Wie praat, die gaat”
  PREMIUM

  PORTRET. Hoe een Marokkaans jongetje uitgroeide tot de Nederland­se ‘Pablo Escobar’: “Wie praat, die gaat”

  Ridouan Taghi (43) alias de ‘Kleine’ is een man die je liever niet wil kruisen. Volgens het Openbaar Ministerie bestelde hij tal van liquidaties via sms. Ook misdaadjournalist Peter R. de Vries wist dat. Hij kreeg in 2019 al te horen dat hij op Taghi’s dodenlijst stond. Gek genoeg was de drugsbaron nauwelijks bekend bij de politie, tot zijn naam tijdens een politieverhoor over de tong ging van een drugsdealer die vreesde voor zijn leven. Het verhaal van de ‘Pablo Escobar’ van de Lage Landen, die jarenlang dood en verderf zaaide in Nederland.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.