De Nederlandse premier Mark Rutte.
Volledig scherm
De Nederlandse premier Mark Rutte. © ANP

Nederlandse versoepeling coronamaatregelen: vanaf 1 juni terrasjes weer open

Ook Nederland zal de komende weken de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus versoepelen. Het kabinet van premier Mark Rutte wil vanaf volgende week mensen weer toestaan zich met drie of meer mensen buiten te begeven, zolang er wel anderhalve meter afstand wordt gehouden. Premier Rutte lichtte de nieuwe maatregelen vanavond toe tijdens een persconferentie.

26 reacties

 • Michel Mieske

  1 jaar geleden
  Er geldt overigens geen restrictie van maximaal 10 personen op het terras, alleen de 1,5 meter afstand blijft wel gelden. Daarnaast geldt voor alle versoepelingen dat deze worden ingetrokken zodra blijkt dat er een (te) forse stijging van besmettingen gaat plaatsvinden.
 • Michel Mieske

  1 jaar geleden
  Een nuance op het artikel en maatregelen: alle geplande regelingen zijn onder voorbehoud van afname van het aantal nieuwe besmettingen. Anders worden deze per direct weer teruggedraaid of stopgezet. Serveren van eten/drinken op terras en restaurant gebeurt met een zgn. side-table. Een centraal gelegen tafel waar de gerechten en dranken op klaar worden gezet zodat de klant deze daar zelf af kan halen en naar eigen tafel kan brengen.
 • Ralf den Otter

  1 jaar geleden
  Je mag wel met meer dan 10 personen op het terras zitten. Wel moet er anderhalve meter afstand zijn.
 • frans kwanten

  1 jaar geleden
  Zo moet een land geleid worden ,dat is wat anders dan hier!
 • Freddy Naegels

  1 jaar geleden
  Ik hoor de paniekzaaiers al maanden roepen: ge gaat in nederland en Zweden ne keer iets zien. Doden op iedere straathoek. Ik hoor daar steeds minder van. Geef ons onze vrijheid terug en laat iedereen terug reizen. Behandel mensen als volwassenen en ze zullen meer hun gezond verstand gebruiken. Nu zie ik, als ik ga, wandelen jongeren stiekem afspreken in verdoken plekken in het bos. Want wat verboden is, is spannend.
 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Ravage door windhoos in Nederlandse Barendrecht, meer dan 250.000 Franse huishoudens zonder stroom door storm Aurore
  Play
  2

  Ravage door windhoos in Nederland­se Barend­recht, meer dan 250.000 Franse huishou­dens zonder stroom door storm Aurore

  Ook in Nederland en Frankrijk heeft het stormweer voor grote problemen gezorgd. In Barendrecht leidde een tornado tot gewonden. “Ik zal het beeld nooit vergeten, van mijn buurman met ontbloot bovenlijf, helemaal onder het bloed”, vertelt een getroffen inwoner aan de Nederlandse krant AD. In het noorden van Frankrijk, voornamelijk in Normandië, zitten meer dan 250.000 huishoudens zonder stroom.