Zwaarbewapende agenten bij de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp voorafgaand aan een extra zitting in het liquidatieproces Marengo vorige maand.
Volledig scherm
PREMIUM
Zwaarbewapende agenten bij de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp voorafgaand aan een extra zitting in het liquidatieproces Marengo vorige maand. © ANP

Nederlandse verdachte doet boekje open over ‘methode-Taghi’: “Bij het kleinste ding kon hij al omslaan”

Hij is de eerste verdachte zonder kroongetuige-status in het Nederlandse Marengo-proces die over Ridouan Taghi verklaart. Mohamed El A. uit Utrecht doet tijdens een besloten rechtszitting zijn boekje open en vertelt hoe hij in de organisatie van Taghi werd getrokken. “Ik had te maken met een onberekenbaar persoon.”

 1. Verdachten van drugsmoord op Antwerpse havenbaas pakken proces luchtig op: “Die getuige is niet lekker bij zijn hoofd”
  PREMIUM
  Antwerpen/Amsterdam

  Verdachten van drugsmoord op Antwerpse havenbaas pakken proces luchtig op: “Die getuige is niet lekker bij zijn hoofd”

  Keylow, Jack, Snow en Marcano, vier leden van de Nederlandse motorbende Caloh Wagoh, lijken er gerust in. De officier van justitie staat niet sterk om hen de liquidatie van de Antwerpse zakenman Stefaan Bogaerts aan te wrijven. Stefaan Bogaerts die een containerfirma had in de Antwerpse haven, werd in 2017 met vijf kogels afgemaakt. Dit is één van de moorden die Caloh Wagoh zou hebben uitgevoerd in opdracht van de Nederlandse drugsmaffia.
 2. 30.000 geheime berichten bewijzen dat kroongetuige in Marengo-proces leven niet gebeterd heeft: “Ik ben en zal altijd boef blijven”
  PREMIUM

  30.000 geheime berichten bewijzen dat kroongetui­ge in Marengo-pro­ces leven niet gebeterd heeft: “Ik ben en zal altijd boef blijven”

  De kroongetuige in het Nederlandse Marengo-proces is allesbehalve een ex-crimineel die berouw heeft gekregen en nu een voorbeeldig leven leidt in de cel. Dat zegt hij zelf, zo leren onderschepte berichten. "Ik ben en zal altijd een boef blijven. Onthoud dat." Dat Nabil B. verdedigen levensgevaarlijk is, bleek eerder al - zijn advocaat, broer en adviseur Peter R. de Vries werden allen geliquideerd.