Zwaarbewapende agenten bij de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp voorafgaand aan een extra zitting in het liquidatieproces Marengo vorige maand.
Volledig scherm
PREMIUM
Zwaarbewapende agenten bij de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp voorafgaand aan een extra zitting in het liquidatieproces Marengo vorige maand. © ANP

Nederlandse verdachte doet boekje open over ‘methode-Taghi’: “Bij het kleinste ding kon hij al omslaan”

Hij is de eerste verdachte zonder kroongetuige-status in het Nederlandse Marengo-proces die over Ridouan Taghi verklaart. Mohamed El A. uit Utrecht doet tijdens een besloten rechtszitting zijn boekje open en vertelt hoe hij in de organisatie van Taghi werd getrokken. “Ik had te maken met een onberekenbaar persoon.”

 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 1. Proces rond moord op Peter R. de Vries start vandaag: had aanslag voorkomen kunnen worden door tip over achtervolger?
  PREMIUM

  Proces rond moord op Peter R. de Vries start vandaag: had aanslag voorkomen kunnen worden door tip over achtervol­ger?

  In Amsterdam start vandaag het proces rond de moord op de Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die op 6 juli werd doodgeschoten op straat. Het gaat nog niet om een inhoudelijke zitting, maar de twee verdachten zullen wel een eerste keer voor de rechter verschijnen. Uit een reconstructie van ‘De Telegraaf’ blijkt intussen dat enkele dagen voor de aanslag al een tip binnenliep dat één van beide verdachte de misdaadverslaggever achtervolgde: “Het leek alsof hij hem iets wilde aandoen.”
 2. 30.000 geheime berichten bewijzen dat kroongetuige in Marengo-proces leven niet gebeterd heeft: “Ik ben en zal altijd boef blijven”
  PREMIUM

  30.000 geheime berichten bewijzen dat kroongetui­ge in Marengo-pro­ces leven niet gebeterd heeft: “Ik ben en zal altijd boef blijven”

  De kroongetuige in het Nederlandse Marengo-proces is allesbehalve een ex-crimineel die berouw heeft gekregen en nu een voorbeeldig leven leidt in de cel. Dat zegt hij zelf, zo leren onderschepte berichten. "Ik ben en zal altijd een boef blijven. Onthoud dat." Dat Nabil B. verdedigen levensgevaarlijk is, bleek eerder al - zijn advocaat, broer en adviseur Peter R. de Vries werden allen geliquideerd.
 3. Verdachten van drugsmoord op Antwerpse havenbaas pakken proces luchtig op: “Die getuige is niet lekker bij zijn hoofd”
  PREMIUM
  Antwerpen/Amsterdam

  Verdachten van drugsmoord op Antwerpse havenbaas pakken proces luchtig op: “Die getuige is niet lekker bij zijn hoofd”

  Keylow, Jack, Snow en Marcano, vier leden van de Nederlandse motorbende Caloh Wagoh, lijken er gerust in. De officier van justitie staat niet sterk om hen de liquidatie van de Antwerpse zakenman Stefaan Bogaerts aan te wrijven. Stefaan Bogaerts die een containerfirma had in de Antwerpse haven, werd in 2017 met vijf kogels afgemaakt. Dit is één van de moorden die Caloh Wagoh zou hebben uitgevoerd in opdracht van de Nederlandse drugsmaffia.