Nederlandse turnleraar Olivier (33) moet 12 jaar de cel in voor doden 14-jarige Esmee: hij maakte op “afschuwelijke wijze” een einde aan haar leven

Omdat hij schuldig is bevonden aan de dood van Esmee (14) uit het Nederlandse Hazerswoude-Rijndijk, is de 33-jarige Olivier van de G. veroordeeld tot twaalf jaar cel en terbeschikkingstelling (tbs) met dwangverpleging. Hij maakte “op afschuwelijke wijze” een einde aan haar leven, aldus de rechter.

 1. “Ze stuurde mij nog een bericht, maar ik zag het te laat”: buurjongen van Esmee waarschuwde haar al eerder voor Olivier van de G.
  PREMIUM

  “Ze stuurde mij nog een bericht, maar ik zag het te laat”: buurjongen van Esmee waarschuw­de haar al eerder voor Olivier van de G.

  De fiets van de in Nederland omgebrachte Esmee (14) is dinsdagavond teruggevonden. Na een tip vond de politie de tweewieler in Leiden-Noord, aan de andere kant van de stad waar Esmee vorige week vermoord werd teruggevonden. Opnieuw een vraagteken erbij, bovenop de hoop onzekerheden die er al zijn. Toch werd eerder al gewaarschuwd voor de 32-jarige Olivier van de G. “Ze vertrouwde mij haar relatie toe”, zegt haar buurjongen. “Maar ik voelde dat er iets niet klopte met hem. Nu is het te laat.”
 2. LIVE AARDBEVING. VN over hulp aan Syrië: "Zet politiek opzij en laat ons humanitair werk doen" - Donorconferentie zal plaatsvinden in Brussel

  LIVE AARDBEVING. VN over hulp aan Syrië: "Zet politiek opzij en laat ons humanitair werk doen" - Donorconfe­ren­tie zal plaatsvin­den in Brussel

  Bij een zware aardbeving met een kracht van 7,8 in Turkije zijn al ruim 15.000 doden gevallen. Dat blijkt uit een nieuwe balans. In Turkije zelf werden meer dan 12.391 doden geteld, in buurland Syrië zijn zeker 2.992 mensen omgekomen. De totale omvang van de ramp blijft onduidelijk, veel mensen zijn nog vermist. De WHO vreest dat de dodentol nog kan oplopen tot boven de 20.000.
 3. State of the Union-toespraak Biden onthaald op boegeroep en gejuich: dit zijn de politieke prioriteiten in VS

  State of the Union-toe­spraak Biden onthaald op boegeroep en gejuich: dit zijn de politieke prioritei­ten in VS

  De Amerikaanse president Joe Biden hield vannacht zijn tweede State of the Union-toespraak. In deze jaarlijkse 'troonrede' voor leden van het Amerikaanse Congres blikt de president terug op het voorgaande jaar en maakt hij duidelijk wat zijn prioriteiten zijn voor de komende periode. Biden hield een pleidooi voor samenwerking over de partijgrenzen heen en belastingen voor de rijken en grote bedrijven, en haalde uit naar ‘Big Pharma’ voor de buitensporige kosten die ze aanrekenen voor medicatie. Zijn woorden werden soms op gejuich, dan weer op boegeroep onthaald. Een overzicht van de meest opvallende uitspraken en momenten.