Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Getty Images

Nederlandse stad Haarlem verbiedt als eerste ter wereld vleesreclame in het openbaar

De Nederlandse stad Haarlem wordt de eerste ter wereld die reclame voor vlees in de openbare ruimte verbiedt. Dit behoort tot een van de maatregelen om de consumptie en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Haarlem, dat ongeveer 160.000 inwoners telt, zal het verbod vanaf 2024 invoeren nadat vlees werd toegevoegd aan een lijst van producten die geacht worden bij te dragen tot de klimaatcrisis.

34 reacties

 • klaas philippens

  3 maanden geleden
  Ik vind het niet kunnen
 • johan van Oevelen

  5 maanden geleden
  om dan met de woke generatie mee te gaan: Ik wil dan ook dat alle reclame over niet vlees producten ook wordt verboden want dat stoot mij tegen de borst! 1 maat 1 gewicht he. Ze verschuiven gewoon het probleem door iets anders te verbieden.
 • Johan Janssen

  5 maanden geleden
  Dat is nu is een punt waar we allemaal wakker van liggen. Zal het licht maar uit doen zeker.
 • Chris Van den Eede

  5 maanden geleden
  Alles met mate maar voor de Groenen moet het allemaal zo radicaal zijn. Dat werkt niet. En betutteling roept alleen maar weerstand op, dat merk je dus ook aan verkiezingsuitslagen - alleen leidt dat in België tot een coalitie van verliezers; ik weet niet hoe dat zit in Nederland met de Groenen. Maar zoals al gezegd, dan kan je zowat alle reclame gaan verbieden want er is wel wat aan te merken op alles als je goed kijkt.
 • Nema De Geest

  5 maanden geleden
  Mensen eten in het Westen veel te veel vlees, met negatieve gevolgen zowel voor hun gezondheid en voor het klimaat en het milieu. De belastingbetaler draait ervoor op. Goed dat er nog politici zijn die de zaken durven benoemen.
 1. “Met 197 euro per week koken we veggie, vegan én lactosevrij”: in het gezin van Bert (33) en Birgit (32) eet niet iedereen hetzelfde
  PREMIUM

  “Met 197 euro per week koken we veggie, vegan én lactose­vrij”: in het gezin van Bert (33) en Birgit (32) eet niet iedereen hetzelfde

  De wekelijkse boodschappen doen we allemaal, maar de inhoud van de koelkast verschilt overal per gezin. HLN Eten bezoekt elke week één familie die inkijk geeft in hun eetbudget. Deze week is het de beurt aan dertigers Birgit en Bert, die vier jonge kinderen in huis hebben. Birgit is veganist, Bert en Ties (5) zijn flexitariër, Nel (7) en Anthe (6) zijn vegetariër en Naud (1,5) is lactose-intolerant. Hoe pakken ze die variatie in hun weekmenu aan? En vooral: hoe drukken ze de kosten als groot gezin?
 2. Na neerhalen van Chinese spionageballon boven de VS: zweeft er ook een boven ons land? En dreigt er escalatie tussen China en de VS? Uw vragen beantwoord
  PREMIUM

  Na neerhalen van Chinese spionage­bal­lon boven de VS: zweeft er ook een boven ons land? En dreigt er escalatie tussen China en de VS? Uw vragen beantwoord

  De hele wereld kijkt met veel belangstelling naar de saga rond de Chinese spionageballon die hoog boven de Verenigde Staten zweefde. Zeker nu volgens het Pentagon nog een tweede exemplaar is gespot boven Latijns-Amerika. Kan zo’n ballon bestuurd worden? Waarom was het zo moeilijk om het gevaarte neer te schieten? En dreigt er escalatie tussen China en de VS? Hier beantwoorden we uw meest gestelde vragen.