Het nationaal monument op het voormalige terrein van Kamp Westerbork .
Volledig scherm
Het nationaal monument op het voormalige terrein van Kamp Westerbork . © ANP

Nederlandse spoorwegen gaan Holocaust-slachtoffers betalen na dubieuze rol bij deportatie

De NS (Nederlandse Spoorwegen) wil individuele schadevergoedingen gaan betalen aan overlevenden en nabestaanden van de Holocaust. Een commissie krijgt de opdracht te kijken hoe de NS op morele gronden over kan gaan tot individuele vergoedingen. 

26 reacties

 • Frans Vermeeren

  3 jaar geleden
  Een vergoeding voor de slachtoffers van de Holocaust of een vergoeding voor enkel de Joodse slachtoffers van de Holocaust?
 • victor vandesande

  3 jaar geleden
  Beetje laat er zijn bjina geen overlevenden meer over...
 • Gilbert Vermeersch

  3 jaar geleden
  Nederland vergoedt na verdienen aan deportatie . Verontschuldigd hebben ze zich al. Een prachtig gebaar, dat ook in de geschiedenis boeken komt, maar is dat niet vrij laat? Hoeveel zijn er na bijna 80j. nog in leven?
 • guy perain

  3 jaar geleden
  Waar zijn we in godsnaam nog mee bezig?? Een spaarpotje voor de ''achter-achter kleinkinderen'' Of hoe je het ook mag noemen?? Gewoon belachelijk!!
 • Filip Desmedt

  3 jaar geleden
  En wat met die duizenden , tienduizenden , honderdduizenden burgers , kinderen , die omgekomen zijn in de vuurzeeen door de constante bombardementen , het speciaal met brandbommen bombarderen van grote steden als Hamburg , Dresden , enz , waar Churchill doelgericht de bevolking aanviel en vermoordde .... Maar ja , de winnaar heeft gelijk , niet , en mag dus wel op grote schaal vermoorden ....
 1. Vrouw met syndroom van Down verliest rechtszaak over Britse abortuswet

  Vrouw met syndroom van Down verliest rechtszaak over Britse abortuswet

  Een vrouw met het syndroom van Down heeft donderdag een rechtszaak verloren tegen de Britse overheid over een wet die abortus van een foetus met deze aandoening toestaat tot vlak voor de geboorte. Heidi Crowter (26) en twee anderen daagden het Britse ministerie van Gezondheid voor de rechter met het argument dat een deel van de abortuswet discriminerend is en in strijd met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.