ANP
Volledig scherm
© ANP

Nederlandse Rijksrecherche onderzoekt lekken uit dossier Ruinerwold: “Geschokt”

De Nederlandse Rijksrecherche is een onderzoek gestart naar de lekken uit het dossier in de zaak Ruinerwold. Het Openbaar Ministerie (OM) laat weten geschokt te zijn nadat De Telegraaf delen uit het strafdossier gisteravond en vanmorgen publiceerde. 

1 reactie

 • marc Deglin

  2 jaar geleden
  wie heeft weet van het dossier ? de politie en justitie . wil dat nu zeggen dat er corrupten zijn bij politie en justitie ?
 1. Zelden vertoond: Nederlands spookgezin hield crematie moeder strikt geheim

  Zelden vertoond: Nederlands spookgezin hield crematie moeder strikt geheim

  De crematie van de in 2004 overleden moeder van het verborgen gezin uit het Nederlandse Ruinerwold, is door de familie destijds voor de buitenwereld strikt geheim gehouden. Dit blijkt uit onderzoek van AD.nl bij het crematorium in Zwolle. Het crematorium kreeg de opdracht dat geen enkel detail aan derden mocht worden verstrekt. “De crematie staat bij ons te boek als bijzonder dossier”, zegt de directeur Fons Bergman van Crematorium Kranenburg.
 2. Vader van ‘spookgezin’ verdacht van seksueel misbruik, jongste kinderen blijven hem steunen

  Vader van ‘spookgezin’ verdacht van seksueel misbruik, jongste kinderen blijven hem steunen

  De vader van het gezin dat een teruggetrokken leven leidde in een boerderij in het Nederlandse Ruinerwold, wordt ervan verdacht twee van zijn drie oudste kinderen seksueel te hebben misbruikt. De negen kinderen van Gerrit Jan van D. zijn ondertussen met een korte verklaring gekomen. Zij doen dat in twee groepen. De oudste vier, inclusief de ontsnapte Jan (25) die aanklopte bij een café in Ruinerwold, steunen het proces tegen hun vader. De jongste vijf kinderen, die allemaal opgroeiden op de boerderij in Ruinerwold, doen dat juist niet. “Het is voor ons hele gezin heel pijnlijk dat er een kloof is ontstaan.”