Een bord waarschuwde vorig jaar in het Vondelpark om 1,5 meter afstand te houden van elkaar vanwege het coronavirus.
Volledig scherm
Een bord waarschuwde vorig jaar in het Vondelpark om 1,5 meter afstand te houden van elkaar vanwege het coronavirus. © ANP

Nederlandse regering zet in op 1 november als einddatum voor alle coronaregels

Vanaf het nieuwe studiejaar kan de regel van 1,5 meter afstand worden losgelaten in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en hoger onderwijs, zei de Nederlandse ontslagnemende premier Mark Rutte vanavond in een persconferentie over de coronamaatregelen. Wel zullen er andere regels blijven gelden die het aantal besmettingen moeten beperken.

  1. Leerkracht geschorst na denigrerend ‘indianendansje’
    Play

    Leerkracht doet 'indianen­dans' in klaslokaal en wordt geschorst

    Een Amerikaanse wiskundeleerkracht is geschorst nadat bovenstaande beelden van haar opdoken op sociale media. Een leerling filmt hoe de vrouw een verentooi draagt en denigrerend een ‘indianendans’ nadoet terwijl ze meermaals “SohCahToa” roept. Dat laatste is een ezelbruggetje in de driehoeksmeetkunde en het leek de leerkracht blijkbaar grappig om het op deze manier aan te leren. Na protest vanuit de ‘Native Americans’-gemeenschap werd de vrouw geschorst.
  2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
    HLN Shop

    Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

    Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.