Publiek op het festivalterrein tijdens de eerste dag van Lowlands in 2013.
Volledig scherm
Publiek op het festivalterrein tijdens de eerste dag van Lowlands in 2013. © ANP Kippa

Nederlandse regering zet definitief streep door festivalseizoen: geen meerdaagse evenementen tot 1 september

Meerdaagse festivals zoals Lowlands en Down The Rabbit Hole mogen deze zomer niet doorgaan in Nederland. Nu al zijn dergelijke festivals verboden tot begin augustus, maar de Nederlandse regering trekt het verbod door voor festivals met een camping tot 1 september.

14 reacties

 • Nico Herbots

  1 jaar geleden
  @Johanna Ruiter: op dit moment liggen er in Nederland 437 coronapatiënten in het ziekenhuis op een populatie van 17,3 miljoen mensen en een totaal aantal ziekenhuisbedden van 39.900. Recente info van de Rijksoverheid, ik verzin het niet zelf. 'De ziekenhuizen liggen weer vol' slaat dus, met alle respect, echt helemaal nergens op. Wie heeft er baat bij deze aanhoudende, kunstmatige collectieve angstpsychose? Die vraag krijg ik maar niet van mij af geschud.
 • Luciano Padua

  1 jaar geleden
  Maakt dat maar eens wijs aan onze politici. Hier gaan sommige festivals, zoals Alcatras,gewoon door.Dat de burgemeester van Kortrijk zijn verantwoordelijk neemt en niet onder de druk van Van Quickenborne toch het festival laat doorgaan.Of is de subsidieportemonnee leeg!
 • Regina Van Akker

  1 jaar geleden
  Dit jaar zeker geen meerdaagse evenementen meer!!! Geen kwestie van tot september, dat haalt niks uit!
 • Liesbeth Cuppens

  1 jaar geleden
  Spijtig voor de festivalsector, maar ik denk dat de Nederlandse regering gelijk heeft. Het is te vroeg om evenementen veilig te laten verlopen. Alles op zijn tijd. Nu moeten we inzetten op vaccinatie van de volledige bevolking en daarna kunnen we opnieuw aan een (normaal) leven denken. De laatste loodjes wegen altijd het zwaarst. Bekijk de situatie positief: de vaccinatie is achter de rug, de voordelen zullen nog komen, al is het pas op termijn.
 • Guido van driel

  1 jaar geleden
  Mensen met gezond verstand.
 1. Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe
  Play
  TV
  2

  Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe

  De trailer voor de zevende aflevering van HBO-serie ‘House of the Dragon’ toont de eerste beelden van wat een zeer intense aflevering blijkt te worden. Het begint met de nasleep van de vurige dood van Laena Velaryon. Maar daar blijft het niet bij. Want er wordt ook een draak vermist en er lijken dodelijke allianties te zijn gevormd terwijl de spanningen in Westeros hun hoogtepunt bereiken.