Volledig scherm
© ANP

Nederlandse regering wil binnen twee weken terrassen heropenen en avondklok opheffen

Het Nederlandse kabinet wil op 21 april de terrassen heropenen en de avondklok opheffen. Dat bevestigen politieke bronnen. De versoepelingen van de coronamaatregelen zullen eerst nog wel voorgelegd worden aan het Outbreak Management Team (OMT). Het tempo van de besmettingscijfers in de komende week zal daarbij een belangrijke rol spelen.

8 reacties

 • Rik Libot

  2 dagen geleden
  We geraken de grens wel over.
 • Gerard Braeckmans

  2 dagen geleden
  En binnen 4 weken terug sluiten.
 • karel dillen

  2 dagen geleden
  Geef mij dan maar de Belgische aanpak. De Nederlandse regering maakt er wel echt een zootje van en blaast warm en koud. Goed dat we VDB hebben die eerst alles rustig bekijkt en ingrijpt wanneer nodig. Jammer genoeg leidt hij de vaccinaties ook niet, Vlaamse bevoegdheid weet je wel.
 • Jules Vermeers

  3 dagen geleden
  Kunnen ze dan een week erna weer allemaal sluiten.
 • Kurt Dierickx

  3 dagen geleden
  Beloven ja want die mannen van het RIVM kunen net als ons specialisten eh sorry experts nogal met de cijfers goochelen.
 1. EMA: “Mogelijke link tussen zeer zeldzame vorm van bloedklonters en AstraZeneca-vaccin”, maar “voordelen vaccinatie blijven doorwegen”

  EMA: “Mogelijke link tussen zeer zeldzame vorm van bloedklon­ters en AstraZene­ca-vac­cin”, maar “voordelen vaccinatie blijven doorwegen”

  Het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA zegt na uitgebreid onderzoek dat er een mogelijke link bestaat tussen de vaccinatie met AstraZeneca en “zeer zeldzame gevallen van ongewone bloedstolsels in combinatie met een laag aantal bloedplaatjes”. De zeldzame bijwerking werd vooral opgemerkt bij vrouwen onder de 60 jaar, binnen de twee weken na vaccinatie. Het EMA blijft er wel bij dat de voordelen van vaccinatie nog steeds zwaar opwegen tegen de mogelijke bijwerkingen, en geeft geen leeftijdsadvies. Ons land zal het vaccin de komende vier weken enkel aan mensen van 56 jaar en ouder geven. AstraZeneca benadrukt in een reactie dat het gaat om een “mogelijke" link.
 1. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Automobilist kan filmen hoe naast hem trein ontspoort
  Play

  Automobi­list kan filmen hoe naast hem trein ontspoort

 2. Lach mee met de grappigste momenten van prins Philip
  Play

  Lach mee met de grappigste momenten van prins Philip