ANP
Volledig scherm
© ANP

Nederlandse regering wil 2G mogelijk maken voor horeca, evenementen en cultuur

De Nederlandse regering wil het mogelijk maken om het 2G-beleid in te voeren voor de horeca, evenementen, cultuur en niet-essentiële dienstverlening, zoals pretparken en dierentuinen. Daar kunnen dan bezoekers toegelaten worden die gevaccineerd óf genezen van corona zijn. Een negatieve test is dan niet meer voldoende om binnen te komen. Dat staat in een wetsvoorstel dat de aftredende regering naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

 1. Horeca Vlaanderen wil 2G-ticket in danscafés, feestzalen én bij evenementen

  Horeca Vlaanderen wil 2G-ticket in danscafés, feestzalen én bij evenemen­ten

  Horeca Vlaanderen wil de nieuwe maatregelen in het uitgaansleven meteen aanpassen. "De keuze tussen een mondmasker op de dansvloer of een negatieve zelftest blijkt in de praktijk heel moeilijk te werken", zegt CEO Matthias De Caluwe maandag in ‘Gazet Van Antwerpen’. Hij legt opnieuw het 2G-ticket (genezen of gevaccineerd) op tafel, waarbij een negatieve test dus niet meer volstaat. En hij vraagt uniforme regels voor feestzalen, evenementen, danscafés en discotheken.
 2. LIVE. Volgende week overleg rond quarantaineregels op school - Partijen sturen omstreden namen als ‘corona-expert’ naar parlement

  LIVE. Volgende week overleg rond quarantai­ne­re­gels op school - Partijen sturen omstreden namen als ‘corona-ex­pert’ naar parlement

  Morgen wordt er een nieuw Overlegcomité georganiseerd, waarin de regeringen zich over de invoering van de langverwachte coronabarometer zullen buigen. Dat instrument moet op basis van parameters en kleurcodes meer voorspelbaarheid in de coronamaatregelen mogelijk maken. Intussen gaan de coronacijfers allemaal de hoogte in, behalve het aantal patiënten op intensieve zorg. Maandag werd een recordaantal van (voorlopig) 60.419 nieuwe gevallen geregistreerd. Lees alle nieuwe ontwikkelingen rond het coronavirus in dit liveblog.
 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.