REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Nederlandse regering kan eerste F-35's bestellen

DefensieEen ruime meerderheid in de Nederlandse Tweede Kamer steunt de aanschaf van de eerste acht Joint Strike Fighters. "Dit is de point of no return", zei minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie gisteren tijdens een debat over de opvolger van de F-16.

 1. Vandeput: "Na decennia blinde besparingen, opnieuw écht investeren in Defensie"
  TOEKOMST DEFENSIE

  Vandeput: "Na decennia blinde besparin­gen, opnieuw écht investeren in Defensie"

  België bengelt helemaal achteraan in de cijfers van de NAVO. "We zijn één van de slechtste leerlingen van de klas", benadrukte Belgisch ambassadeur bij de NAVO François de Kerchove d'Exaerde gisteren op het colloquium over de toekomst van het leger. Defensieminister Steven Vandeput (N-VA) beseft dat maar al te goed en wil daar verandering in brengen. Hij wordt daarin grotendeels gesteund door de veertien wijzen die hun visie over Defensie neerpenden.
 2. Amerikaanse miljardair geeft 70 miljoen dollar aan gestolen antiekschatten terug om proces te ontlopen
  4

  Amerikaan­se miljardair geeft 70 miljoen dollar aan gestolen antiek­schat­ten terug om proces te ontlopen

  Michael Steinhardt (81), een steenrijke New Yorkse zakenman en fervent antiekverzamelaar, doet afstand van liefst 70 miljoen dollar (62 miljoen euro) aan gestolen antiekschatten. Hij belooft ook dat hij nooit meer nieuwe stukken zal kopen. De miljardair doet dat om een proces te vermijden, nadat bleek dat tal van zijn pronkstukken gestolen zijn en dat hij die heeft bemachtigd op louche wijze. Of het nu maffiabazen waren, grafrovers of beruchte antieksmokkelaars, deze man handelde volgens de procureur in New York met iedereen. Zolang hij maar zijn schatten kreeg.
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.