De brokstukken van het neergeschoten vliegtuig MH17.
Volledig scherm
De brokstukken van het neergeschoten vliegtuig MH17. © AFP

Nederlandse rechter gaat wrakstukken MH17 bekijken

In Nederland gaat de rechtbank Den Haag de wrakstukken van het neergeschoten vliegtuig MH17 bekijken. De rechter noemde een eigen waarneming vrijdag "noodzakelijk". De schouw van de reconstructie van het vliegtuig in een hangar op de vliegbasis in Gilze-Rijen is op 26 mei.

4 reacties

 • paola nerozzi

  4 weken geleden
  Is al 7jaar aan de gang wie maken ze iets wijs ook de advocaten en rechters houden de mensen gewoon aan het lijntje want er zal niemand schuldig bevonden worden en dat weten ze verdomd heel goed
 • Bert Pelgrims

  4 weken geleden
  Op het vluchtplan is duidelijk aangegeven dat men wel over oorlogsgebied mag vliegen boven een bepaalde hoogte, dit om brandstof te besparen, dat is wettelijk bepaald.
 • Freddie Lamers

  4 weken geleden
  Hadden beter niet over oorlogsgebied kunnen vliegen. Maar ja, dan kost het meer brandstof als ze moeten omvliegen. Nu na 6 jaar gaan ze het nog eens bekijken.
 • paul van de velde

  4 weken geleden
  De rechter ga het gewoon eens bekijken uit nieuwschierigheid. Want wat ken die daar nu eigenlijk van ? Juist niks net zoals ik. Maar ja hij wil graag intrersand doen. Zo lopen er hier ook een hoopje van rond.
 1. Mensenrechtenhof voegt MH17-zaak bij andere zaken tegen Russen

  Mensenrech­ten­hof voegt MH17-zaak bij andere zaken tegen Russen

  Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens voegt een zaak over het neerhalen van vlucht MH17 samen met twee andere zaken van Oekraïne tegen Rusland. De MH17-zaak was door Nederland aangespannen omdat volgens internationaal onderzoek een Russische BUK-raket het vliegtuig met veel Nederlanders aan boord neerhaalde boven Oost-Oekraïens grondgebied. In de andere zaken klaagt Oekraïne onder meer over de Russische militaire acties in dat gebied, de Donbas.
 1. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”

 2. Vrouw die speed dealt op heterdaad betrapt, politie valt meteen huis binnen
  Play

  Vrouw die speed dealt op heterdaad betrapt, politie valt meteen huis binnen