Psycholoog Wim van Dijk.
Volledig scherm
Psycholoog Wim van Dijk. © Marcel van den Bergh

Nederlandse psycholoog geeft toe dat hij zeker 100 mensen zelfdodingsmiddel gaf

De Nederlandse psycholoog Wim van Dijk heeft aan meer dan 100 mensen een zelfdodingsmiddel verstrekt. Dat zegt hij in een interview met de Volkskrant. Het gaat om het zogeheten Middel X. Volgens de krant is het voor het eerst dat iemand die het zelfdodingsmiddel verstrekt zich in Nederland kenbaar maakt.

43 reacties

 • Christine Laevers

  1 maand geleden
  Ik wil helemaal alleen doodgaan. Met goeie muziek, een goeie fles whisky van minstens 15 jaar oud en HET middeltje Ik neem er 24uur voor en helemaal alleen. Hier op het Franse platteland gaat dat perfect lukken. De ambulance of de helikopter komen toch heel laat en soms te laat. Maar het is nog niet voor direct. Het is een prachtige dag vandaag.
 • Daniel Proot

  1 maand geleden
  Beter op een propere manier dan onder een trein springen.
 • Hugo hofmans

  2 maanden geleden
  Héél interessant. Ik zou ook wel willen kiezen wanneer ik ermee wil stoppen. Op die manier kun je alles mooi afsluiten voor jezelf en voor je nabestaanden. Zo zou het moeten kunnen.
 • eddy van dorst

  2 maanden geleden
  Het enigste probleem dat de mensen die dan eens brassende hoofdpijn hebben en dit poeder hebben het te snel innemen of dat criminelen het gebruiken.Ik weet niet of het slim is ja of nee
 • MARC POELMAN

  2 maanden geleden
  Voor mijn part mag hij de Nobelprijs krijgen. En nee, ik heb niet de intentie om binnenkort uit het leven te stappen.
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 1. Laura Tesoro is ambassadeur van Rode Neuzen Dag: “Speciaal? Zo zie ik mezelf niet. Ik probeer constant iedereen te overtuigen van mijn kunnen”
  PREMIUM

  Laura Tesoro is ambassa­deur van Rode Neuzen Dag: “Speciaal? Zo zie ik mezelf niet. Ik probeer constant iedereen te overtuigen van mijn kunnen”

  Laura Tesoro werd bekend dankzij The Voice, vertegenwoordigde ons land op het Eurovisiesongfestival en is nu ambassadeur van Rode Neuzen Dag. Op bepaalde vlakken in haar leven is ze precies waar ze wil zijn, maar er is nog plek voor grote dromen. En die laat ze niet tegenwerken door de negatieve invloeden die ze krijgt via sociale media. “Ik geef negatieve opmerkingen dikwijls een ‘like’ om te laten zien dat ik ze gelezen heb. Ze blijven mij bij, maar ik probeer er tegelijk ook uit te leren.”