Psycholoog Wim van Dijk.
Volledig scherm
Psycholoog Wim van Dijk. © Marcel van den Bergh

Nederlandse psycholoog geeft toe dat hij zeker 100 mensen zelfdodingsmiddel gaf

De Nederlandse psycholoog Wim van Dijk heeft aan meer dan 100 mensen een zelfdodingsmiddel verstrekt. Dat zegt hij in een interview met de Volkskrant. Het gaat om het zogeheten Middel X. Volgens de krant is het voor het eerst dat iemand die het zelfdodingsmiddel verstrekt zich in Nederland kenbaar maakt.

42 reacties

 • Christine Laevers

  1 jaar geleden
  Ik wil helemaal alleen doodgaan. Met goeie muziek, een goeie fles whisky van minstens 15 jaar oud en HET middeltje Ik neem er 24uur voor en helemaal alleen. Hier op het Franse platteland gaat dat perfect lukken. De ambulance of de helikopter komen toch heel laat en soms te laat. Maar het is nog niet voor direct. Het is een prachtige dag vandaag.
 • Daniel Proot

  1 jaar geleden
  Beter op een propere manier dan onder een trein springen.
 • Hugo hofmans

  1 jaar geleden
  Héél interessant. Ik zou ook wel willen kiezen wanneer ik ermee wil stoppen. Op die manier kun je alles mooi afsluiten voor jezelf en voor je nabestaanden. Zo zou het moeten kunnen.
 • MARC POELMAN

  1 jaar geleden
  Voor mijn part mag hij de Nobelprijs krijgen. En nee, ik heb niet de intentie om binnenkort uit het leven te stappen.
 • liliane kevelaerts

  1 jaar geleden
  Die man verdiend een medaille. Iedereen moet kunnen kiezen wanneer het genoeg is geweest.
 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 1. Laura Tesoro is ambassadeur van Rode Neuzen Dag: “Speciaal? Zo zie ik mezelf niet. Ik probeer constant iedereen te overtuigen van mijn kunnen”
  PREMIUM

  Laura Tesoro is ambassa­deur van Rode Neuzen Dag: “Speciaal? Zo zie ik mezelf niet. Ik probeer constant iedereen te overtuigen van mijn kunnen”

  Laura Tesoro werd bekend dankzij The Voice, vertegenwoordigde ons land op het Eurovisiesongfestival en is nu ambassadeur van Rode Neuzen Dag. Op bepaalde vlakken in haar leven is ze precies waar ze wil zijn, maar er is nog plek voor grote dromen. En die laat ze niet tegenwerken door de negatieve invloeden die ze krijgt via sociale media. “Ik geef negatieve opmerkingen dikwijls een ‘like’ om te laten zien dat ik ze gelezen heb. Ze blijven mij bij, maar ik probeer er tegelijk ook uit te leren.”