De Nederlandse journalist en programmamaker Ingeborg Beugel.
Volledig scherm
De Nederlandse journalist en programmamaker Ingeborg Beugel. © BNNVARA

Nederlandse programmamaker opgepakt in Griekenland

De Nederlandse journalist en programmamaker Ingeborg Beugel (61) is in Griekenland opgepakt op verdenking van het ‘faciliteren van illegaal verblijf aan een asielzoeker’ in haar huis in Athene en op het Griekse eiland Hydra. 

  1. Griekenland en Europese Commissie bereiken akkoord: afgebrand vluchtelingenkamp Moria wordt tegen september vervangen door vaste accommodatie

    Grieken­land en Europese Commissie bereiken akkoord: afgebrand vluchtelin­gen­kamp Moria wordt tegen september vervangen door vaste accommoda­tie

    Er komt een nieuwe, vaste accommodatie voor de 7.200 migranten die in Griekenland een tijdelijk onderkomen hebben gevonden nadat het overbevolkte kamp Moria op het eiland Lesbos door een brand verwoest werd. Die accommodatie zou tegen september 2021 klaar moeten zijn. Dat zijn de Griekse autoriteiten overeengekomen met de Europese Commissie.
  2. Waarom bestseller 'De duivelsverzen' auteur Salman Rushdie een fatwa opleverde

    Waarom bestseller 'De duivelsver­zen' auteur Salman Rushdie een fatwa opleverde

    ‘De duivelsverzen’, een bestseller van de Brits-Indiase auteur Salman Rushdie, zorgde meteen na publicatie in 1988 voor woede bij fundamentalistische moslims wereldwijd. De titel van het boek verwijst naar een islamitisch theologisch geschil, dat voor veel moslims taboe is: koranverzen die door de duivel aan Mohammed zouden zijn voorgesteld en waarin de profeet het bestaan van andere goden dan Allah zou hebben erkend.