De Nederlandse premier Mark Rutte noemt het seksueel overschrijdend gedrag achter de schermen van het programma The Voice of Holland “onacceptabel en onbetamelijk”.
Volledig scherm
De Nederlandse premier Mark Rutte noemt het seksueel overschrijdend gedrag achter de schermen van het programma The Voice of Holland “onacceptabel en onbetamelijk”.

Nederlandse premier Rutte over misstanden ‘The Voice’: “Onacceptabel en onbetamelijk”

De Nederlandse premier Mark Rutte noemt het seksueel overschrijdend gedrag achter de schermen van tv-programma ‘The Voice of Holland’ “onacceptabel en onbetamelijk”. De wanpraktijken kwamen aan het licht tijdens een uitzending van ‘BOOS’, een programma van journalist Tim Hofman.

  1. India verbiedt export van tarwe, prijzen kunnen wereldwijd oplopen

    India verbiedt export van tarwe, prijzen kunnen wereldwijd oplopen

    De regering van India heeft de export van tarwe verboden. Door een aanhoudende hittegolf is de productie beperkt en zijn de binnenlandse prijzen fors gestegen. Daardoor komt de voedselzekerheid in India volgens de autoriteiten in gevaar. Het besluit zou de prijs van tarwe op de wereldmarkt verder kunnen opdrijven. De ministers van Landbouw van de G7, de zeven grootste industrielanden, hebben kritiek op de beslissing. “Dit zal de crisis van de graanvoorziening, die onder druk staat door de oorlog in Oekraïne, alleen maar verergeren”, klinkt het.
  1. D66 betaalt schadevergoeding aan oud-medewerkster in MeToo-zaak

    D66 betaalt schadever­goe­ding aan oud-medewerk­ster in Me­Too-zaak

    De Nederlandse politieke partij D66 heeft vorig jaar na een onderzoek van bureau BING onterecht de indruk gewekt dat er geen sprake zou zijn geweest van grensoverschrijdend gedrag in een zaak uit 2015 en 2016. “Dat is onjuist”, zegt de partij nu. Het bestuur zet dit in een persbericht recht, en zegt met het slachtoffer, een oud-medewerkster, een overeenstemming te hebben bereikt over “financiële compensatie”.