Premier Rutte.
Volledig scherm
Premier Rutte. © EPA

Nederlandse premier Rutte: “Belgen, blijf weg uit Nederland!”

De Nederlandse premier Mark Rutte doet een dringende oproep aan Duitsers en Belgen om rond Pasen niet naar Nederland te komen om te verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. “Bleib zu Hause, restez à la maison!”, zegt hij. Ook wordt Nederlanders die per vliegtuig aankomen vanuit de Verenigde Staten gevraagd om vanaf nu twee weken in thuisquarantaine te gaan. 

95 reacties

 • Noorderbuur Een

  3 jaar geleden
  Ik ben echt in shock door de vijandigheid van sommige Vlamingen hier. Zijn de Walen niet De schuldigen, dan zijn het de Nederlanders wel. Doe ‘es lief. Groeten, een Noorderbuur.
 • julien de meulder

  3 jaar geleden
  als mijnheer rutten alle grenzen sluit is het opgelost maar dat hij dan ook de Nederlanders in hun kot in nederland houd want er rijden er nog genoeg in belgie rond
 • john Roderigas

  3 jaar geleden
  hebben het gezien op het nieuws, er waren genoeg Nederlanders op het strand .
 • Karel Tichmann

  3 jaar geleden
  Eric Grosemans: China blijft altijd voorop lopen met miljoenen+ doden. De crematorium in China draaide daar op volle toeren 24/7 voor maanden lang, er viel zoveel as op Japan dat ze het konden meten. Het is geen wedstrijd, er zijn vele staten in de US waar de virus bijna niet te vinden is. Maar een ding is zeker, de hele wereld kijkt naar Amerika voor een oplossing. Want het is het enigste land die een resolutie kan brengen.
 • Eric Grosemans

  3 jaar geleden
  Karel Tichmann, wacht nog eens een dag of 10, dan zal je zien hoe Amerika er aan toe is, het is daar ook later begonnen dan hier. Net zoals je een week geleden nog lyrisch was dat de Down-Jones zo opleefde, het is nu wel ietsje anders.
 1. “Ik zag de monsters in hun uniform en moest hen vermoorden”: zo zag het burgerverzet eruit in Cherson
  Play

  “Ik zag de monsters in hun uniform en moest hen vermoorden”: jonge verzets­strij­ders getuigen over gevechten in Cherson

  Cherson was een van de eerste steden die onder Russische controle vielen sinds de invasie in februari, maar dat wil niet zeggen dat de Oekraïense inwoners geen verzet toonden. CNN sprak met jonge mensen die het Oekraïense verzet aanvoerden en zelfstandig Russische soldaten en Russische ambtenaren om het leven brachten. “Ik voelde me eerst schuldig, maar toen besefte ik dat ze mijn thuis hadden gestolen.”
 2. Jongen (11) redt tweejarig zusje uit brandend appartement: “Zou mijn leven riskeren voor haar”

  Jongen (11) redt tweejarig zusje uit brandend apparte­ment: “Zou mijn leven riskeren voor haar”

  “Ik zou mijn leven riskeren voor mijn zus”, zegt de 11-jarige La’Prentis Doughty nadat hij zijn 2-jarige zusje Loyalty eerder deze week uit een brandend appartementsgebouw heeft gered. De jongen, die in de Amerikaanse staat Maryland woont, was alleen thuis toen hij plots vlammen zag. Hij zette het op een lopen, maar besefte al snel dat zijn zusje nog binnen zat. La’Prentis twijfelde geen seconde en trotseerde de vlammen om de kleuter in veiligheid te brengen.
 1. Fransman wint proces: onterecht ontslagen omdat hij niet genoeg "fun" was

  Fransman wint proces: onterecht ontslagen omdat hij niet genoeg "fun" was

  Een werknemer die niet wil deelnemen aan de borrels van het werk en die kritiek heeft op deze met drank overgoten “momenten van gezelligheid”, kan daarvoor niet worden ontslagen. Dat heeft een het Hof van Cassatie in Parijs geoordeeld. Een Frans bedrijf dat een werknemer om die redenen de laan uitstuurde, moet hem nu 3.000 euro betalen. De rechtbank zal zich nog verder buigen over de schadevergoeding van meer dan 460.000 euro die de man eist van zijn ex-werkgever.