Premier Rutte.
Volledig scherm
Premier Rutte. © EPA

Nederlandse premier Rutte: “Belgen, blijf weg uit Nederland!”

De Nederlandse premier Mark Rutte doet een dringende oproep aan Duitsers en Belgen om rond Pasen niet naar Nederland te komen om te verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. “Bleib zu Hause, restez à la maison!”, zegt hij. Ook wordt Nederlanders die per vliegtuig aankomen vanuit de Verenigde Staten gevraagd om vanaf nu twee weken in thuisquarantaine te gaan. 

95 reacties

 • Noorderbuur Een

  2 jaar geleden
  Ik ben echt in shock door de vijandigheid van sommige Vlamingen hier. Zijn de Walen niet De schuldigen, dan zijn het de Nederlanders wel. Doe ‘es lief. Groeten, een Noorderbuur.
 • julien de meulder

  2 jaar geleden
  als mijnheer rutten alle grenzen sluit is het opgelost maar dat hij dan ook de Nederlanders in hun kot in nederland houd want er rijden er nog genoeg in belgie rond
 • john Roderigas

  2 jaar geleden
  hebben het gezien op het nieuws, er waren genoeg Nederlanders op het strand .
 • Karel Tichmann

  2 jaar geleden
  Eric Grosemans: China blijft altijd voorop lopen met miljoenen+ doden. De crematorium in China draaide daar op volle toeren 24/7 voor maanden lang, er viel zoveel as op Japan dat ze het konden meten. Het is geen wedstrijd, er zijn vele staten in de US waar de virus bijna niet te vinden is. Maar een ding is zeker, de hele wereld kijkt naar Amerika voor een oplossing. Want het is het enigste land die een resolutie kan brengen.
 • Eric Grosemans

  2 jaar geleden
  Karel Tichmann, wacht nog eens een dag of 10, dan zal je zien hoe Amerika er aan toe is, het is daar ook later begonnen dan hier. Net zoals je een week geleden nog lyrisch was dat de Down-Jones zo opleefde, het is nu wel ietsje anders.
 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.