Een bellende Mark Rutte tijdens een debat in de Tweede Kamer.
Volledig scherm
PREMIUM
Een bellende Mark Rutte tijdens een debat in de Tweede Kamer. © ANP

Nederlandse premier onder vuur omdat hij sms’jes wiste “uit plaatsgebrek”: Rutte moet scheiden van z’n goeie ouwe Nokia

Premier Mark Rutte en zijn stokoude Nokia: in Nederland konden ze er tot nu toe smakelijk om lachen. Nu echter blijkt dat hij aan de lopende band sms’jes wiste omdat het geheugen van z’n gsm anders volliep, slaat de stemming om. Dergelijke communicatie wissen mág je immers niet zomaar, als regeringsleider.

6 reacties

 • Erika De neef

  1 maand geleden
  ik vind dat je moet gebruiken wat je zelf het best vind. Maar de gemeenschap moet hier natuurlijk geen rekening mee houden (verdwijnen 2G/3G). Als premier ben je verplicht om je communicatie bij te houden en heb je dus een "beveiligde" werk gsm. Zijn prive gsm kan hij natuurlijk blijven gebruiken. Vind ook dat de nieuwe toestellen precies zijn gemaakt om sneller stuk te gaan (wasmachine, droogkast, vuur, etc...).
 • Gilbert Geldof

  1 maand geleden
  Rene, 200% gelijk! Ik heb ook nog zo'n oude waar meewarig wordt om gedaan. Als ik bv. in de wachtzaal zit zie ik bijna iedereen als een bezetene op die smartphone tokkelen. Ik neem mijn papieren krant en zit rustig te lezen. Ander voorbeeld, je moet eens zien in een eetgelegenheid waarbij het ganse gezelschap zwijgend t.o. elkaar zit zonder een woord te zeggen en intussen maar tokkelen.
 • Elise Van Damme

  1 maand geleden
  Volgens Rutte maar plaats voor 20 smsjes op zijn oude gsm. Ze kunnen de mensen wijsmaken wat ze willen maar dit is er echt wel over!
 • Rene Iven

  1 maand geleden
  Ik gebruik een Nokia 3310 en ben daar zeer tevreden mee. Ik heb een dijk van een computer en dat is mijn werktuig, maar dus alleen thuis. Onderweg dient een GSM enkel voor de hulpdiensten te bellen of in nood een vriend. Voor de rest moet ik absoluut niet bereikbaar zijn voor iedereen en zeker niet op een terrasje, bij het winkelen, of bij een wandeling of fietstocht. Een smartphone is hetzelfde als geboeid over straat lopen.
 • Peter Snoeks

  1 maand geleden
  Hij zal wel wat te verbergen hebben, meer moet je daar niet achter zoeken.