Beeld van de onlusten in Rotterdam maandagavond. De politie werd bekogeld met stenen en vuurwerk.
Volledig scherm
Beeld van de onlusten in Rotterdam maandagavond. De politie werd bekogeld met stenen en vuurwerk. © ANP

Nederlandse politie wordt massaal getipt over mogelijke rellen

Nederland houdt wederom zijn hart vast voor mogelijke coronarellen, na drie avonden van geweld op rij in tal van steden. Er lijken ook dinsdag weer heel wat oproepen op sociale media te circuleren ‘om te gaan rellen’. De Nederlandse politie krijgt veel meldingen binnen over mogelijke onlusten. 

5 reacties

 • Steven Nevets

  1 maand geleden
  Dit gaat hier over verschillende generaties, niet enkel jeugd. En die mensen die betogen zijn zich ervan bewust dat maatregelen 100x erger zullen zijn dan covid19 zelf.
 • Geert Landsman

  1 maand geleden
  Dit is een gevolg van jarenlang wanbeleid van de Nederlandse regering zelf. Ze hebben op alles bespaard en alles kapot gedaan. De jeugd is nooit aan gedacht net als de rechtse overheid. Net als hier in België bouwen ze alles af. Ik keur het niet goed, maar de jeugd heeft geen plek meer en verder is onderwijs enkel nog mogelijk voor de elite, de armere jongere kan geen 50000 euro betalen voor een univ. Rutte is schuldig, hij en zijn vriendjes.
 • Robin Verheyden

  1 maand geleden
  Het wordt helaas hoog tijd dat het kat en muis spel met de politie dat die jongeren spelen een echte halt wordt toegeroepen. Het wordt hoog tijd dat men inziet dat die jongeren geen boodschap hebben aan sensibiliseren, motiveren en kansen geven. De enige taal die ze begrijpen is geweld. De tijd is gekomen om eventjes te zwijgen over rechten en individuele vrijheid. De tijd is gekomen om rubber kogels te gebruiken. Waarom ? Omdat ze alleen maar angst kennen en geen respect.
 • Dirk Van der Weeën

  1 maand geleden
  Waar zijn de rubberkogels ??????? Gespuis moet van de straat !!!!!!!
 • Philip Depraetere

  1 maand geleden
  Ze zouden eens mogen hard optreden.
 1. Vrees voor onrust in ons land groeit: verscheidene steden vroegen al versterking van federale politie

  Vrees voor onrust in ons land groeit: verscheide­ne steden vroegen al verster­king van federale politie

  In Nederland zijn protesten tegen de coronamaatregelen en de avondklok gisteren voor de derde dag op rij uitgemond in gewelddadige rellen. Ook bij ons groeit de vrees voor onrust na een aantal verontrustende berichten op sociale media. In Maasmechelen werd maandag een molotovcocktail richting het huis van een oud-burgemeester gegooid. “Maasmechelen, we gaan beginnen”, is te horen op videobeelden van het incident. Ook onder andere in Sint-Niklaas, Genk, Turnhout en Kortrijk wordt opgeroepen om over te gaan tot een opstand. Verschillende steden hebben dan ook al versterking aangevraagd van de federale politie. En dan is het nog afwachten of ook iedereen bediend kan worden...
 2. Gezondheidsdiensten VS: “Gevaccineerde personen mogen binnen afspreken zonder mondmaskers”
  5

  Gezond­heids­dien­sten VS: “Gevacci­neer­de personen mogen binnen afspreken zonder mondmas­kers”

  Volledig ingeënte personen mogen twee weken na de tweede prik binnen onderling afspreken zonder mondmaskers en afstandsregels. Dat staat in de nieuwe richtlijnen die het Amerikaanse centrum voor ziektepreventie (CDC) maandag heeft bekendgemaakt. In het openbaar en als ze in contact komen met niet-gevaccineerde personen worden ze wel aanbevolen een mondmasker te blijven dragen en de afstandsregels te respecteren.
 1. Amerikaanse Senaat keurt relanceplan van Biden van 1,9 biljoen dollar goed: “Gigantische stap voorwaarts”
  21

  Amerikaan­se Senaat keurt relance­plan van Biden van 1,9 biljoen dollar goed: “Giganti­sche stap voorwaarts”

  De Amerikaanse Senaat heeft ingestemd met een steunpakket van 1.900 miljard dollar (1.595 miljard euro) dat president Joe Biden heeft voorgesteld. Het pakket steunmaatregelen dat de Amerikanen uit de coronacrisis moet helpen, werd aangenomen met 50 tegen 49 stemmen. Eén Republikeinse Senator was afwezig door een sterfgeval in de familie. Het werd een marathonzitting van 24 uur. De president heeft het over een “nieuwe gigantische stap voorwaarts richting de belofte dat er hulp op komst is”.
 2. Opnieuw chaotische avond in Nederlandse steden: politie lost waarschuwingsschot tijdens gewelddadige rellen

  Opnieuw chaotische avond in Nederland­se steden: politie lost waarschu­wings­schot tijdens gewelddadi­ge rellen

  In Nederland zijn gisteravond op verschillende plaatsen opnieuw rellen uitgebroken, uit onvrede met de strengere coronamaatregelen. Onder meer in Rotterdam, Geleen, Amsterdam, Den Bosch, Haarlem, Amersfoort en Zwolle moest de politie ingrijpen. Relschoppers viseerden ook weer een ziekenhuis, dat uit voorzorg een tijdlang op slot ging. Zeker 184 mensen werden opgepakt wegens vernielingen en geweldpleging. Hoeveel boetes er in totaal tijdens de rellen in het hele land zijn uitgeschreven, is volgens de politie nog niet bekend. In verschillende steden is een noodverordening afgekondigd.
 1. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan

 2. Luk Alloo op bezoek bij 'hoarder' Jacques die al 40 jaar tussen bergen elektronica leeft
  Play
  Alloo

  Luk Alloo op bezoek bij 'hoarder' Jacques die al 40 jaar tussen bergen elektroni­ca leeft