De man, die geen geregistreerde woon- of verblijfplaats heeft, werd gezocht door de Belgische autoriteiten.
Volledig scherm
De man, die geen geregistreerde woon- of verblijfplaats heeft, werd gezocht door de Belgische autoriteiten. © politie_noordoostfryslan

Nederlandse politie treft crimineel gezocht in België aan in keukenkastje

De Nederlandse politie heeft in Friesland een 43-jarige man opgepakt die gezocht werd door de autoriteiten in ons land en internationaal geseind stond. Agenten troffen de man uiteindelijk aan in een keukenkastje.

  1. Opgepakte Most Wanted-crimineel leefde als kluizenaar die... strips probeerde te verkopen: “En dat allemaal voor 30.000 Belgische frank, hoe kon ik zo stom zijn?”
    PREMIUM
    Zelzate

    Opgepakte Most Wan­ted-crimineel leefde als kluizenaar die... strips probeerde te verkopen: “En dat allemaal voor 30.000 Belgische frank, hoe kon ik zo stom zijn?”

    Een paar weken had Eric De Cocq van Delwijnen (55) zich nog moeten verschuilen voor de moordpoging op Andy Dobbelaere uit Zelzate, 15 jaar geleden. Dan kon justitie de Nederlander niks meer maken, omdat de zaak bijna verjaarde. Toch kon hij in de zomer van vorig jaar bij de lurven gevat worden in Duitsland. Hoe De Cocq destijds wist te ontkomen en jarenlang onvindbaar bleef, leest als een thriller. De hoofdrolspelers: de politie van Parijs die niet wist dat ze een topcrimineel oppakte, een paaldanscafé, een verzonnen plastisch chirurg en... strips.