Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Nederlandse partij GroenLinks wil 70-plussers niet meer automatisch medische behandeling geven

BuitenlandDe Nederlandse partij GroenLinks wil dat 70-plussers niet meer automatisch dezelfde medische behandeling krijgen als jongere mensen. De partij wil dat artsen in ziekenhuizen nauwer overleggen voor een therapie wordt opgestart. Dat moet overbehandeling tegengaan.

90 reacties

 • Joep van der Aa

  3 jaar geleden
  Lekker gestoorde gedachten, dan ben je net een paar jaar met pensioen en dat kan je de prullenbak in, groen links is van het pad af. Daar heb je dan je hele leven je afdrachten voor gedaan. Bah. Schaam jullie diep.
 • Nico Ingels

  3 jaar geleden
  Schandalig! Wat is de volgende stap? Gehandicapten niet meer helpen? Want die worden per slot van rekening ook niet ' beter' van een behandeling. Is dit wat het' linkse' groen links, als sociale partij voor ogen heeft? Misschien moeten ze zich maar A- socialisten gaan noemen.
 • Arjan Ooijevaar

  3 jaar geleden
  Eerst tot je 68e of 70e werken, en als je dan tot op de draad versleten bent, krijg je niet de behandeling die je nodig hebt omdat ie te duur is! Ze zijn helemaal gek geworden in Den Haag!
 • Olga Hauben

  3 jaar geleden
  Helemaal akkoord als betrokkene dan ook het recht krijgt euthanasie te vragen en te krijgen. Ben zelf 68 en tot nog toe gezond.
 • Raymond de Bock

  3 jaar geleden
  alle schaamte voorbij!
 1. Zeker 10 doden nadat 18-jarige schutter vuur opent in Amerikaanse supermarkt
  Play

  Zeker 10 doden nadat 18-jarige schutter vuur opent in Amerikaan­se supermarkt

  Een 18-jarige man heeft zaterdag in de Amerikaanse stad Buffalo, in de staat New York, tien mensen doodgeschoten in een lokale supermarkt. Dat meldt politiecommissaris Joseph Gramaglia. Ook zijn drie mensen gewond geraakt. De schutter gaf zich uiteindelijk over. Hij is gearresteerd en wordt verdacht van een racistisch gemotiveerde haatmisdaad. Elf van de dertien slachtoffers zijn zwart. De Amerikaanse president Biden heeft in een verklaring de “gruwelijke schietpartij” veroordeeld.